Скандальне будівництво ТРЦ на "Героїв Дніпра" зупинять

Скандальне будівництво ТРЦ на "Героїв Дніпра" зупинять

За словами Кличка звинувачення, що міська влада зацікавлена і лобіює якісь процеси - не відповідає дійсності.

Будівництво торгівельного-розважального комплексу над метро "Героїв Дніпра" не буде відбуватись без громадських обговорень.

Про це мер Києва Віталій Кличко зазначив у розмові з активістами, повідомляє "Укрінформ".

"Ситуація по "Героїв Дніпра": були слухання і зустріч з головою Оболонської держадміністрації, де було прийнято рішення - будівництво торгівельного центру не буде відбуватися без громадських обговорень. Те, що проходить зараз - це укріплення станції, за це відповідає "Метробуд" і "Метрополітен", - сказав Кличко.

Також він наголосив, "звинувачення сьогодні, що міська влада зацікавлена і лобіює якісь процеси - не відповідає дійсності".

"У нас важка ситуація, з одного боку ми говоримо інвесторам: "Приходьте в Київ, інвестуйте", а з іншого боку громадськість проти. Тому, всі конфліктні ситуації повинні вирішуватись за круглим столом, а не методом фізичного протистояння", - зазначив мер.

Він підкреслив, що ініціюватиме проведення наради щодо можливості проведення будівельних робіт у денний час, а не вночі.

"Виявляється роботи технічно виконуються у "вікно". Я ще раз буду ставити питання, щоб такі "вікна" не були в той час, коли люди відпочивають. Якщо необхідна зупинка станцій, коли мінімальне навантаження, це може проходити в такий час. Але "вікно" не означає що в другій годині ночі", - додав Кличко.

Нагадаємо, сьогодні, 15 вересня, керівник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський заявив, що тріщина в стелі станції "Героїв Дніпра", над якою розпочалося будівництво торгово-розважального центру, виникла через помилку машиніста бурової установки під час робіт з укріплення грунтів.

Нещодавно на виході зі станції метро "Героїв Дніпра" почалося будівництво торгово-розважального центру. Ділянка землі всередині транспортної розв'язки огородили парканом і підігнали будівельну техніку. Небайдужі кияни вимагають зупинити будівництво ТРЦ, мешканці району певні – будівництво зруйнує станцію і загрожує життю. 

Своєю чергою, у метрополітені запевнили, що будівництво ТРЦ цілком безпечне, але люди категорично проти нього та вимагають зупинити будівельні роботи. Активісти перекривають рух та намагаються привернути увагу Київської влади до цієї проблеми.

Скандальне будівництво над метро: як громада може вплинути на забудову та перепланування міста

Скандальне будівництво над метро: як громада може вплинути на забудову та перепланування міста

Повʼязані теми:

Наступна публікація