Сайт "Миротворець" опублікував новий список журналістів, акредитованих у "ДНР"

Сайт "Миротворець" опублікував новий список журналістів, акредитованих у "ДНР"

Ілюстрація. / Фото: pixabay.com

Цього разу у списках навіть вказані адреси журналістів. 

Скандальний сайт "Миротворець" опублікував новий список журналістів з акредитацією в самопроголошеній "ДНР". Посилання на завантаження цього документу розміщене на самому ресурсі.

У список увійшли дані 293 співробітників іноземних ЗМІ з 59 країн. Зокрема, серед них є журналісти з Австрії, Азербайджану, Бразилії, Іраку і Японії. Кілька співробітників представляють міжарабські ЗМІ і ще четверо - Україну.

Серед акредитованих журналістів є представники всесвітньо відомих ЗМІ - CNN, CBS, Deutsche Welle та інші. Зазначимо, що до списку також потрапив кореспондент УНІАН Роман Цимбалюк.

Зазначимо, що цього разу в списках, окрім мобільних телефонів та поштових скриньок, також з'явилися домашні адреси журналістів.

"Ми довго не могли зважитися на таке, але, зрештою, зважилися. Публікуємо ще один список акредитованих іноземних журналістів, які співпрацюють з країною-агресором, яка фінансує міжнародний тероризм і окупувала частину територій України", - зазначено на сайті Миротворець"

Нагадаємо про те, що сайт "Миротворець" спричинив скандал через публікацію списків з даними тисяч українських журналістів. Крім того, цей крок викликав великий резонанс у суспільстві й медійній сфері. 

Наприклад, глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський зазначив, що публікація на сайті "Миротворець" даних іноземних журналістів, які працювали в окупованому Донбасі та отримали "акредитацію" невизнаної влади "ДНР" та "ЛНР", зашкодить репутації України.

"Інвестиція у репутаційний капітал України - не можна втрачати друзів. Те, що сталося з "Миротворцем" - це подія, яка може мати дуже негативні наслідки", - заявив Томбінський.

Він пояснив, що у списку перебувають, зокрема, журналісти-друзі України, але їх безпека не може бути під загрозою. "Так ви втрачаєте друзів", - сказав тоді Томбінський.

13 травня "Миротворець" оголосив про своє закриття, а 15 травня заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що проект "Миротворець" поновить свою роботу.

Згодом сайт центру опублікував вибачення за попередню публікацію списку журналістів, акредитованих терористичною організацією "ДНР" і в той же час опублікував оновлений список, що містить 5412 записів.

Захисники "Миротворця" пройшлися порожніми кабінетами керівництва Мінінформполітики

Захисники "Миротворця" пройшлися порожніми кабінетами керівництва Мінінформполітики

Повʼязані теми:

Наступна публікація