Скандальний суддя Чаус зберігав хабар у скляній банці

Скандальний суддя Чаус зберігав хабар у скляній банці

Фото: УНІАН

Йому світить до 12 років позбавлення волі. 

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький показав, яким чином скандальний суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус зберігав хабар.

9 серпня служителя Феміди спіймали на хабарництві. Кругленьку суму у 150 тисяч доларів той зберігав у скляній банці, фото якої показав Холодницький.

"На місці передачі хабара вилучено речовий доказ – ось саме так деякі служителі Феміди зберігають корупційні статки. Незважаючи на очевидність злочину, що підпадає під частину 4 статті 368 Кримінального Кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою"), яка передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна, суддя не може бути затриманий та взятий під варту, адже згідно Конституції він має суддівський імунітет", - пояснив глава САП у Facebook. 

Хабар Чауса / Фото: Назар Холодницький / Facebook

Оперативно розглянути надання згоди на затримання та взяття під варту неможливо, адже наразі Верховна Рада перебуває на канікулах.

"Суспільство має нагальний запит щодо справедливого покарання корупціонерів. І прокурори САП, і детективи НАБ України роблять усе можливе, щоб притягнути цього та інших "недоторканих" до справедливої відповідальності. Але ми бачимо, що основною перешкодою для того, щоб вони постали перед судом, є стара законодавча система, яка ніяк не може відмовитись від "касти недоторканих", - додав Холодницький.

Нагадаємо, 9 липня на хабарі у $ 150 тисяч спіймали суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса. Під час Майдану він приймав рішення проти Автомайдану, тому перебував у списку на люстрацію Мін'юсту, проте влада не поспішала його люструвати. Микола Чаус відомий тим, що зняв з розшуку і заборонив проводити слідчі дії проти екс-регіонала Юрія Іванющенка, відомого під прізвиськом "Юра Єнакіївський". Крім того, Чаус з численними порушеннями процедури прийняв рішення про взяття під варту екс-лідера партії УКРОП Геннадія Корбана.


Повʼязані теми:

Наступна публікація