Славетна 72-а окрема механізована бригада у повному складі повернулась у зону АТО

У Міноборони показали, як військові використали досвід боїв АТО для своєї підготовки.

Всі оперативно-тактичні батальйони 72-ї механізованої бригади Збройних сил України відправились у зону АТО після доукомплектування новою технікою, відпочинку бійців та повної відновлення боєздатності.

"Всі підрозділи окремої механізованої бригади повністю укомплектовані справною технікою, поповнені запаси боєприпасів та матеріально-технічних засобів", - заявив командир 8 армійського корпусу генерал-лейтенант Петро Литвин.

Окрім того, під час підготовки частини було враховано отриманий бойовий досвід. Техніка отримала додатковий захист, а підготовка та організація особового складу зазнали змін.

Підрозділи цієї бригади були 9 серпня відведені на безпечні рубежі після виснажливих боїв поблизу Ізварино та Савур-Могили.

"Вони виснажені, але не зломлені. Справжні Герої – вони втримували державний кордон, відтягли на себе чималі сили терористів, стримували колони бронетехніки кремлівських найманців та забезпечили таким чином умови для наступальної операції Збройних Сил України на інших напрямках", - заявив тоді міністр оборони Валерій Гелетей.

Слід нагадати, що ця бригада у 1943 році вже визволяла Донбас та вигнала противника з українських земель, закінчивши свій бойовий шлях біля Праги.  

Нагадаємо, що львівські винахідники розробили робото-танк для бійців у зону АТО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація