Слідчі розповіли основні версії вибуху гранати у Кропивницькому

Слідчі розповіли основні версії вибуху гранати у Кропивницькому

Фото: Гречка

За життя трьох постраждалих досі боряться лікарі.

Один військовий розвідник загинув, іще троє - у шпиталі в тяжкому стані. Усе це в мирному Кропивницькому. Там, близько опівдня, у приміщенні, яке орендують тамтешні спецпризначенці, вибухнула граната, йдеться в ТСН.19.30.

За попередніми даними, в руках у бійця вибухнула граната Ф-1. Головною версією слідства є підрив через необережне поводження зі зброєю. Підрозділ саме готувався до чергової ротації в зону АТО. Гранату імовірно привіз у розташування боєць, який раніше служив у 57 бригаді, а нині перейшов на контракт до сил спецоперацій.

"Військовослужбовець в минулому 57 бригади і по доповіді командира підрозділу, можливо у нього залишилися боєприпаси. Тобто, як варіант, він їх хотів вивезти на полігон і встановленим чином знищити. Але це трапилося у підрозділі", - розповыдаэ заступник командира по роботі з особовим складом.

Боєць, який тримав гранату в руках загинув миттєво. За життя трьох його товаришів досі борються в обласній лікарні.

"Доставлені три молоді людини з вогнепальними осколковими пораненнями м'яких тканин тулуба, кінцівок, голови, обличчя. У двох поранених стан середньої тяжкості. Один у важкому. Операція одного пацієнта ще закінчується. Решта двоє прооперовані", - розповідають лікарі.

Прізвищ загиблого і потерпілих частина не повідомляє. Відомо лише, що це жителі Кропивницького та області.

Найближча доба для поранених буде критичною. Медики поки у прогнозах стримані. Військова прокуратура нині подію не коментує, посилаючись на те, що поки тривають слідчі дії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація