Слідом за рясним снігом в Україну прийдуть 20-градусні морози

Слідом за рясним снігом в Україну прийдуть 20-градусні морози

На засніжену Україну чекають морози / Фото: Reuters

Директор Гідрометцентру розповів, коли припиняться снігопади.

Снігопади в Україні припиняться 20 січня. Про це заявив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда на засіданні міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За його словами, за півтори доби в багатьох регіонах країни випало 30-50 мм снігу. При тому, що місячна норма становить 40-45 міліметрів.

У понеділок особливо сильно сніжило в Сумській, Полтавській, Кіровоградській та Херсонській областях.

"До ранку 19 січня можна очікувати припинення опадів у більшості областей, за винятком Сумської, Полтавської та Харківської, де буде продовжувати випадати невеликий сніг", - заявив директор Укргідрометцентру.

Кульбіда підкреслив, що 20 січня циклон почне виходити за межі України і вже не буде істотно впливати на погоду. Однак разом із цим почнеться зниження температури повітря. Перш за все, похолодання очікується в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях, де за добу температура знизиться до -12 С.

Із 23 січня можливі морози до -19 С, попередив Кульбіда. А на 24 січня він прогнозує -24 С майже по всіх регіонах України.

Найхолодніше буде на півночі і північному сході. З 25 січня температура повітря, як очікується, почне підніматися.

Як уже повідомлялося, на вівторок, 19 січня, по Україні оголошено штормове попередження. За даними Гідрометцентру, до кінця доби 18 січня у Херсонській, Дніпропетровській, у північних районах Запорізької області очікується сильна ожеледь.

ТСН.ua збирає оперативну інформацію про те, як регіони України переживають снігову негоду.

На Дніпропетровщині паралізований аеропорт, а пасажирський автобус у сніговій пастці

На Дніпропетровщині паралізований аеропорт, а пасажирський автобус у сніговій пастці

Повʼязані теми:

Наступна публікація