Смертоносний вірус Зіка наблизився до кордонів з Україною

Смертоносний вірус Зіка наблизився до кордонів з Україною

Фото: Reuters

Небезпечний вірус зафіксували у Чехії.

У Чехії оголосили про перші випадки захворювання вірусом Зіка.

Про це повідомили представники чеського міністерства охорони здоров'я, пише "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, наразі невідомо, де саме заразилися люди.

вирус Зика

Нагадаємо, 25 січня Всесвітня організація охорони здоров'я попередила, що вірус Зіка пошириться на всі країни Північної і Південної Америки, за винятком Канади і Чилі. Потрапивши в 2015 році з Африки та Азії в Південну Америку, він дуже швидко поширився материком.

Вірус Зіка переносять комарі, а у людей він викликає захворювання, схоже на легку форму лихоманки денге. Серед головних його симптоми - гарячка, головний біль, кон'юнктивіт, біль в суглобах, м'язах і висип.

Найбільш небезпечним вірус є для вагітних жінок, оскільки вважається, що викликає дефекти мозку в нарожденного малюка. У ВООЗ наголосили, що вірус викликав пошкодження головного мозку у тисяч немовлят в Бразилії. Вакцини для профілактики або лікування вірусу не існує. Але вчені заявили, що вакцина може бути готова до кінця цього року. Зараз її тестують на тваринах.

Вірус Зіка швидко поширився за межі Америки. Він проник також у кілька країн Європи, крім Німеччини, це - Швейцарія, Данія,Швеция, Великобританія, Португалія і Нідерланди. Раніше МОЗ України запевнив, що в країні немає комарів-переносників вірусу Зіку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація