Сніданок для активності мозку: вчений "розгадав" смачний секрет розумового пробудження

Холодний десерт знижує роздратування та надмірну настороженість.

Морозиво на сніданок можна і треба їсти, вважає професор Токійського університету Есіхіко Кога.

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".



Вчений впевнений що люди, які їдять морозиво вранці, відрізняються більш ясним розумом і кмітливістю. Цей висновок - результат його досліджень.

Есіхіко просив добровольців їсти вранці морозиво і після такого приємного сніданку давав учасникам пройти серію розумових вправ на комп'ютері та стежив за активністю їхнього мозку.

З'ясувалося, що у тих, хто їсть морозиво, спостерігається велика кількість високочастотних альфа-хвиль, які знижують роздратування та надмірну настороженість. Вчений припустив, що люди можуть перебувати у такому стані через температуру морозива. Експерименти із вживанням холодної води на сніданок таких результатів не дали.

Але на цьому вчений не збирається зупинятися. В планах у токійського професора продовжити експеримент та визначити найефективніший вид морозива.

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: