Сніданок для активності мозку: вчений "розгадав" смачний секрет розумового пробудження

© Getty Images
Укрaїнa 25 листопада, 08:14 2414
Додати до обраного
Холодний десерт знижує роздратування та надмірну настороженість.

Морозиво на сніданок можна і треба їсти, вважає професор Токійського університету Есіхіко Кога.

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Читайте також: Кумедних мініатюрних австралійських мавпочок врятували від спеки морозивом


Вчений впевнений що люди, які їдять морозиво вранці, відрізняються більш ясним розумом і кмітливістю. Цей висновок - результат його досліджень.

Есіхіко просив добровольців їсти вранці морозиво і після такого приємного сніданку давав учасникам пройти серію розумових вправ на комп'ютері та стежив за активністю їхнього мозку.

З'ясувалося, що у тих, хто їсть морозиво, спостерігається велика кількість високочастотних альфа-хвиль, які знижують роздратування та надмірну настороженість. Вчений припустив, що люди можуть перебувати у такому стані через температуру морозива. Експерименти із вживанням холодної води на сніданок таких результатів не дали.

Але на цьому вчений не збирається зупинятися. В планах у токійського професора продовжити експеримент та визначити найефективніший вид морозива.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами ТСН.Ранок / А.Д.
Побачили помилку - контрол+ентер
Укрaїнa 25 листопада, 08:14 2414
Додати до обраного
Всього коментарів: 0
Вибір редакції