Сніговий полон: в Одесі затримуються потяги, а у Миколаєві не працює міський транспорт

Сніговий полон: в Одесі затримуються потяги, а у Миколаєві не працює міський транспорт

Знеструмлені 138 населених пунктів / Фото: Думская

Транспортне сполучення ускладнене в семи областях України, негода прийшла і на Балкани.

В Україні оголошено штормове попередження. Хуртовини, снігові замети, швидкість вітру деінде сягає 25 м/с. Надзвичайно складні погодні умови в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Харківській та Сумській областях. 138 населених пунктів у п'яти областях залишились без світла, повідомляє ТСН.

В Одесі не працює аеропорт та морські порти. Важка ситуація на трасах області. Київська траса закрита, на інші поліція обмежує рух та не випускає водіїв з міста. Відучора заборонено рух вантажівок на в'їзд до Одеси.

Синоптики кажуть, сніг сипатиме аж до вечора, потім припиниться. А вже вночі вдарять сильні морози. Тому по області рятувальники розгорнули пункти обігріву.

На залізничному вокзалі кожні десять хвилин інформують щодо ситуації з графіком руху потягів. Станом на 12 годину запізнювались десять потягів, із них сім пасажирські.

У Дніпропетровську попри досить безпроблемну, порівняно з південними регіонами, ситуацію, у місті обмежили пересування вантажного транспорту, а транзитні вантажівки взагалі зупинили.

Щонайменше 30 людей опинилися у сніговому полоні на трасі Вознесенськ - Миколаїв. Усього 10 машин. Застрягли легкові авто, також кілька мікроавтобусів. Про це повідомили ТСН глядачі. Один з глядачів близько четвертої ранку під населеним пунктом Нова Одеса застряг у заметі. Метрів за 700 від них застряг пасажирський автобус, але точна кількість людей у ньому невідома. Водії одразу почали дзвонити рятувальникам, ті відповіли - техніку шукатимуть. За чотири години приїхала одна стара машина, яка не змогла розгребти кучугури. І лише ближче до опівдня, приїхала інша техніка, яка почала розгрібати намети.

У Дніпропетровську комунальники розчищають основні шляхи

У Дніпропетровську комунальники розчищають основні шляхи

На Миколаївщині негода вирує другий день. В місті на два дні скасували заняття у школах. Через снігопад замети на автошляхах до трьох метрів заввишки. У самому Миколаєві комунальники та дорожники працюють у цілодобовому посиленому режимі. Але поки що пересуватися містом дуже важко. Більшість маршруток та автобусів не вийшли на лінію. Стоять в депо і трамваї. Курсують лише тролейбуси, але людей на вулицях мало. Більшість залишилися вдома. Чиновники закликали керівників підприємств оголосити сьогодні вихідний. Тож, більшість тих, хто зранку дістався роботи, зараз відпускають додому, аби в місті не створювати заторів. Відучора всі в'їзди до Миколаєва закриті. Щоб вантажівки не заважали техніці розчищати місто. На автотрасах працюють мобільні бригади рятувальників. За добу зі снігового полону витягли понад 70 машин. На залізничному та автовокзалі працюють пункти обігріву.

На Миколаївщині другий день вирує негода

На Миколаївщині другий день вирує негода

У Харкові ДСНС рятує із заметів автомобілі. Рятувальники вилучили зі снігових заметів 16 автомобілів швидкої медичної допомоги, котрі прямували на виклики до хворих, ще у трьох випадках було прийнято рішення про транспортування лікарів швидкої до місця виклику рятувальною технікою.

Синоптики надвечір прогнозують снігопади і у Києві. Хіба що на Сході країни має бути плюсова температура і рясні дощі замість снігу.

На Одещині зранку була найскладніша ситуація

На Одещині зранку була найскладніша ситуація

Потужні снігопади - на Балканах. Від зимової негоди потерпають Болгарія та Румунія. Мешканці Софії змушені були буквально викопувати власні автомобілі - на вихідних у країні випало до сорока сантиметрів снігу. Через нього частково не працюють дороги на півночі Болгарії, заблоковані шляхи до десятків селищ та з перебоями працює залізниця. А от у сусідній Румунії через негоду влада була змушена закрити морські порти. У Бухаресті через снігопад тимчасово закрили школи, а десятки населених пунктів у країні залишились без світла. Синоптики прогнозують на Балканах 20-градусні морози.

Болгарія та Румунія потерпають від зимової негоди

Болгарія та Румунія потерпають від зимової негоди

Повʼязані теми:

Наступна публікація