Сьогодні виповнюється 110 років з дня народження авіаконструктора Олега Антонова

Сьогодні виповнюється 110 років з дня народження авіаконструктора Олега Антонова

Фото: Вікіпедія

На завод, де працював видатний авіаконструктор, приходять ветерани, організовують виставки та експозиції

Видатному авіаконструктору Олегу Антонову сьогодні виповнилося б 110 років. Літаки, які він сконструював відомі на весь світ.

Місце, де народжувалися геніальні ідеї конструктора Антонова, показав журналістам ТСН ветеран заводу Юрій Андрієнко, він працює тут із 1970 року. Антонова знав особисто.

Тут досі стоїть кульман з його ескізом сільськогосподарського літака. А ще письмовий стіл - сконструйований самим Антоновим. Все продумано до найменших деталей.

"Тут є різні прорізи, або ось такі заглиблення, де зберігаються логарифмічна лінійка, там, траспортир", - показує чоловік.

До Києва авіаконструктор переїхав у серпні 52-го. До цього працював у Новосибірську. Звідти за ним поїхали більш як півсотні співробітників різних спеціальностей. Вже на київському заводі, він сконструював 22 моделі літаків та 52-ві планерів і понад сотню їхніх модифікацій. Найвідоміші його творіння – "кукурудзник" Ан -2, пасажирський АН-24, вантажний "Руслан". Та найбільший у світі літак - АН 225 "Мрія"

Інтелігент вищої категорії. Так називають видатного літакобудівника, ті, хто знав його особисто. Ігорю Бабенку було 24, коли він майже 60 років тому разом із однокурсниками приїхав на завод. Згадує, що тоді в кабінеті їх прийняв сам Антонов.

"Вразило, приємно здивувало, та увага, з яким цей, вже відомий тоді конструктор, ставився до нас молодих", - згадує чоловік.

Як завжди у День народження Антонова приходять ветерани, організовують виставки та експозиції. В день стодесятиріччя великого авіаконструктора, з огляду на вихідний, ніяких урочистостей не заплановано.

Завтра виповнюється 110 років з дня народження великого авіаконструктора Олега Антонова

Завтра виповнюється 110 років з дня народження великого авіаконструктора Олега Антонова

Повʼязані теми:

Наступна публікація