Соломія Вітвіцька разом з героями АТО представлять проект "Переможці" в МЗС

Соломія Вітвіцька разом з героями АТО представлять проект "Переможці" в МЗС

Фото: прес-служба каналу "1+1"

У міністерстві відбудеться захід під відкритим небом із учасниками проекту.

Сьомого жовтня відбудеться МЗС Open Air 2016. Продовжуючи традицію, започатковану торік, коли у відкритому просторі біля Міністерства закордонних справ України зібралися сотні людей, щоб підтримати незаконно ув'язнених в Росії українців, цьогорічний Open Air буде знову присвячений актуальній темі – фізичній реабілітації та психосоціальній адаптації ветеранів АТО.

Захід "Я ВЕТЕРАН" відбуватиметься у форматі документального перформансу у супроводі Оркестру почесної варти Окремого полку Президента України.

Що є більшим показником сили – наявність зброї, чи рішення її скласти? Хто такі українські ветерани? Глядачі з перших вуст почують реальні історії повернення: дійові особи – українські ветерани АТО, які повертаються до цивільного життя. Це дослідження покликане зрозуміти образ сучасного ветерана в Україні.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

До співпраці над цією подією команда культурної дипломатії МЗС запросила партнерів – громадську організацію "Побратими" та соціальний мультимедійний проект "Переможці", ініційований новинами ТСН на телеканалі 1+1 та журналом "VIVA" (куратор - Соломія Вітвіцька).

На території заходу буде представлено частину фотоінсталяції та відеоарт проекту "Переможці". Наразі ціла масштабна експозиція перебуває у безперервному турі містами України. В центрі уваги буде англомовна версія благодійного випуску журналу VIVA "Переможці", що розповідає історії героїв проекту. Всі гроші, зібрані від продажу журналу будуть спрямовані на розвиток сучасного протезування в Україні.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

"Реалізовуючи проект МЗС Open Air 2016, ми прагнемо привернути ще більшу увагу до важливості ініціатив з підтримки, реабілітації та адаптації наших воїнів. Ми також хочемо подякувати у такий спосіб нашим іноземним друзям і партнерам - представникам дипломатичних місій в Україні - за підтримку і допомогу у лікуванні хлопців  за кордоном", – зазначив Міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Партнером "Переможців" у заході МЗС виступив засновник Фундації "Аграрна наддержава" Андрій Гордійчук, який підтримує програму навчання українських протезистів та організує велику виставку проекту вже з 8 жовтня у місті Хмельницький.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Тож запрошуємо усіх на подвір'я 7 жовтня о 18.00 прийти до МЗС та стати учасниками експериментального документального перформансу та разом з нами зрозуміти – хто є хто сучасні українські ветерани. Учасники від проекту "Переможці" - Олександр Швецов та Вадим Свириденко. Рекомендуємо тепліше вдягнутися, адже орієнтовна тривалість заходу – 1,5 години.

Проект є важливою частиною активностей МЗС у сфері публічної дипломатії та черговим кроком у розвитку Міністерства не лише як політичного, а й культурного простору, відкритого до співпраці з митцями, мистецькими інституціями та діалогу з громадськістю.

Автор ідеї проекту: Івона Костина, ГО "Побратими". Креативна команда: сценарист та драматург, засновниця "Театру переселенця" Наталія Ворожбит; художниця та куратор Дар'я Кольцова; звукорежисер Єфим Байтлер; режисер кінопроекту "BABYLON'13" та документального фільму "Крим, як це було" Костянтин Кляцкін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація