Соломія Вітвіцька разом з героями АТО та Світланою Тарабаровою представлять проект "Переможці" у Ризі

Соломія Вітвіцька разом з героями АТО та Світланою Тарабаровою представлять проект "Переможці" у Ризі

Фото: прес-служба каналу "1+1"

На презентації буде присутня також шеф редактор видання VIVA -  Іванна Слабошпицька.

П'ятого листопада, в Ризі, у Військовому музеї  відбудеться презентація соціального мультимедійного проекту ТСН та журналу VIVA! "Переможці".

Експозиція, вхід на яку вільний, буде відкрита до дев'ятого листопада. Презентація у Латвії продовжить подорож виставки світом.

"Переможці" вже успішно відбулися у  Торонто, Брюселі та Лурді, а також у дев'яти містах України.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

У Латвію проект "Переможці" запросило посольство України в Латвії (Надзвичайний та Повноважний посол Євген Перебийніс). Виставка відбудеться під паторонатом Міністерства оборони і Міністерства охорони здоров'я Латвії за підтримки Міжнародної авіакомпанії України, Privatbank Latvija, Reģionālāinvestīciju banka, Olainfarm.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Латвійським глядачам "Переможців" презентує куратор, ведуча ТСН на каналі 1+1 Соломія Вітвіцька. До Риги також завітають учасники проекту, герої з протезами Олексій Замірко, Олександр Швецов та Віктор Кардаш. До "переможців" також приєднались головний редактор журналу VIVA! Іванна Слабошпицька, співачка Світлана Тарабарова, а також автор відеоарту проекту Віталій Панасюк.

На презентації у Ризі можна буде почитати англомовний випуск благодійного журналу VIVA!Переможці, що розповідає історії поранення та життя учасників проекту.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Всі кошти від продажу журналу будуть направлені на розвиток сучасного протезування в Україні, зокрема, спортивного.

У цьому напрямку у "Переможців" вже є перші результати. П'ять українських протезистів, на кошти, зібрані від продажу спеціального випуску журналу VIVA! Переможці пройшли тижневий курс професійного навчання на базі протезно-реабілітаційного центру у місті Гамільтон (Канада). Навчання, організоване Українсько-канадським фондом міжнародної підтримки продовжиться і в наступному році. У лютому 2017-го Канаду відвідає наступна група українських протезистів.

Благодійники, що запрошували проект до різних міст України також не лишились осторонь благодійних ініціатив проекту, забезпечивши встановлення спортивних протезів двом бійцям з Тернопільської та Черкаської областей.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Проект "Переможці" складається з фотосвітлини відомого українського фотографа Олександра Мордерера та арт-директора Тетяни Рубльової, відеобекстейджу, серії сюжетів Соломії Вітвіцької, а також спеціального випуску журналу Viva!

Нагадаємо, "Переможці" розповідають історії бійців АТО та жінки-волонтера, які втратили частини тіла під час бойових дій на Сході країни, але не втрати лисили духу.  Вони почали нове життя і своїм прикладом надихають тисячі українців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація