Соромно за вашу країну. Український художник прокоментував вкрадену сенаторкою РФ карикатуру

Соромно за вашу країну. Український художник прокоментував вкрадену сенаторкою РФ карикатуру

Петренко вкрала шарж українця / Фото: Сайт Ради Федерації РФ

Журавель чекає на публічні вибачення російської чиновниці. 

Український художник Юрій Журавель прокоментував ситуацію із плагіатом його карикатури, яку використала російська сенаторка Валентина Петренко.

Петренко презентувала відповідь РФ на карикатури французької газети Charlie Hebdo, присвячені катастрофі літака А321 в Єгипті. При цьому, картинка у її руках була дуже схожа на шарж Журавля із серії "Карікадурка", присвяченій подіям Євромайдану, де автор висміяв як Володимира Путіна, так і Віктора Януковича.

Петренко показала картинку із плагіатом / Фото: КоммерсантЪ

Сам художник заявив, що чекає вибачень від Петренко через плагіат.

"Чесно кажучи, я не знаю, чи буде якийсь результат, бо безсовісне використання моїх робіт в Росії... Я знаю, що використовували в Росії туалетний папір із зображенням Януковича, Яценюка або Порошенка. Я не знаю, чи дійдуть наші закони до Росії і зроблять з цього там якийсь висновок. Там наші люди ні за що сидять у в'язниці, а я тут зі своїми авторськими правами. Надії мало, але думаю, що що-небудь вийде. Я чекаю якихось публічних вибачень", - цитує "Дождь" слова митця.

Журавель додав, що карикатури Charlie Hebdo дуже жорсткі та скандальні, однак журналісти мають на них право, бо привертають ними увагу суспільства.

"Вони (Charlie Hebdo – Ред.) роблять карикатури жорсткі і трохи скандальні, щоб розворушити суспільство, яке засиділося на своїх диванах. А Петренко, людина, яка взагалі не в темі, людина неадекватна, який ще й займає пост ... Чесно кажучи, соромно за вашу країну", - пояснив Журавель.

Художник додав, що не хоче малювати карикатуру із сенаторкою.

"Вона мене не збуджує абсолютно з цього приводу. Тобто в моєму олівчику немає якихось ерекцій ... Чесно кажучи, я тільки сьогодні дізнався, що є така людина… Вона смішна, вона - карикатура сама на себе. Тому навіщо на карикатуру малювати ще одну карикатуру", - резюмував українець.

Повʼязані теми:

Наступна публікація