Спецназ у Княжичах задіяв начальник київської поліції - Троян

Спецназ у Княжичах задіяв начальник київської поліції - Троян

Фото: УНІАН

За його словами, саме начальник київської поліції підписав відповідне розпорядження.

За словами голови Нацполіції Вадима Трояна рішення про залучення спецназу КОРД до спецоперації у Княжичах ухвалював начальник Нацполіції у Києві Андрій Крищенко.

Про це заявив він під час засідання комітету Верховної Ради, передає Українська правда.

"Операцію на виділення КОРДу підписував Крищенко", - сказав він.

За його словами, операція проводилася у Києві і у селі Княжичі.

Також, за словами Трояна, Крищенко визначив керівника операції згідно з планом.

"На цей час всі восьмеро членів злочинного угруповання затримані… і вже три чоловіки заарештовані на два місяці", - сказав він.

Троян також проінформував, що були затримані й правоохоронці, але він відмовився назвати їх прізвища.

Водночас заступник генпрокурора Дмитро Сторожук заявив, що слідчими прокуратури вже було проведено відтворення подій і вилучені всі необхідні для слідства матеріали.

"На сьогоднішній день досить мало часу, щоб встановити всі обставини подій. Треба дочекатися результатів експертиз… щоб вже висувати конкретні версії щодо порушення тими чи іншими посадовими особами своїх безпосередніх обов'язків", - повідомив він.

Нагадаємо, 4 грудня під Києвом загинуло п'ятеро поліцейських внаслідок випадкової перестрілки між бійцями КОРДу, копами-розвідниками й співробітниками Державної служби охорони.

У селі Княжичі столичний карний розшук працював над затриманням небезпечної банди грабіжників. В одному з будинків розмістилися поліцейські-розвідники, у цей час в сусідньому будинку спрацювала охоронна сигналізація, на місце прибув наряд держслужби охорони, який помітив і затримав двох поліцейських. Група захоплення вирішила, що співробітники розвідки були захоплені злочинцями і виїхали на мікроавтобусі на вулицю, де співробітники ДСО затримали поліцейських-розвідників.

Зрештою, між держохороною та групою захоплення сталася перестрілка, яка забрала п'ять життів: загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Керівництво Міністерства внутрішніх справ України призначило службове розслідування щодо інциденту. Також прокуратура встановлюватиме причини та обставини стрілянини.

Своєю чергою, президент України Петро Порошенко висловив співчуття рідним загиблих під Києвом п'ятьох поліцейських, а також пообіцяв, що всі винні у вбивстві поліцейських будуть покарані. 

Луценко звітуватиме у парламенті щодо трагедії у Княжичах

Луценко звітуватиме у парламенті щодо трагедії у Княжичах

Повʼязані теми:

Наступна публікація