Спецоперація на Рівненщині: вилучили тисячі доларів, 1,5 тонни бурштину та автомати Калашникова

Також слідчими вилучено "чорну" бухгалтерію, схему розподілу коштів, офісну техніку.

Спецоперація "Бурштин" на Рівненщині триває, як і раніше, все відбувається під грифом "цілком таємно", - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Де і в кого зараз відбуваються обшуки – цю інформацію не розголошують усі силові відомства, які задіяні в боротьбі з бурштиновою мафією. Кажуть, щоб не розлякати підозрюваних і не спровокувати їхню втечу.

Під час спецоперації під час обшуків вилучено понад 160 тисяч доларів, 4,7 тисяч євро і 94,5 тисячі гривень, чорнову бухгалтерію, схему розподілу коштів, офісну техніку.

Крім того, правоохоронці вилучили різноманітні прикраси, переважно – із золота, колекцію коштовних годинників, а також автомобіль, що належить одному із затриманих. У справі фігурує і кілька одиниць зброї з набоями до неї, зокрема – кілька автоматів Калашникова, пістолет Макарова, мисливська рушниця.

Усього під час обшуків у фігурантів справи, а також приміщенні установи, з якою було укладено договір про відповідальне зберігання вилученого бурштину, правоохоронцями вилучено понад 1,5 тонни "сонячного каміння" різних фракцій.

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко розповів, що під "бурштинову хвилю" потрапив і ряд місцевих чиновників, це голови Рокитнянської та Дубровецької районних адміністрацій.

Ці райони обрані не дарма – оскільки саме на них припадає найбільше зон нелегального видобутку бурштину. А отже і "кришування", за яке зараз і затримують чиновників різних рівнів. За один день у копальні і прикриття від покарання – доводилось сплачувати таксу посередникам "кришувальників" від п'ятисот до тисячі доларів. Щорічно на Рівненщині видобувається незаконно понад 250 тонн, тіньові доходи до трьохсот мільйонів доларів.

Нагадаємо, що на території Рівненської області відбувається операція "Бурштин", в якій задіяні 300 оперативників МВС та СБУ, тривають 123 обшуки квартир та місць роботи підозрюваних у створенні злочинного угрупування.

В організації незаконного видобутку бурштину підозрюються 32 людини, наразі затримано чотирьох людей, у тому числі діючий заступник прокурора Рівненської області, який очолював злочинне угрупування. Його головними помічниками були керівник та співробітник структурного підрозділу обласного управління СБУ.

До групи також входили начальник внутрішньої безпеки обласної поліції та його підлеглий, діючі та колишні працівники поліції, голови двох райдержадміністрацій, два керівники районних прокуратур, керівники лісгоспів, а також представники криміналітету.

Спецоперація з ліквідації бурштинової мафії триває на Рівненщині

Спецоперація з ліквідації бурштинової мафії триває на Рівненщині

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація