Спецоперація із затримання хабарника: суддя відкрив вогонь і втік

Президент доручив СБУ вжити усіх заходів для його затримання.

Директор Національного антикорупційного бюро повідомив президента України Петра Порошенка про спецоперацію з затримання судді, який отримав хабаря в розмірі 500 тисяч гривень.

Про це у Facebook повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

При цьому суддя відкрив вогонь з вогнепальної зброї і користуючись імунітетом втік. Президент доручив СБУ вжити усіх заходів для його затримання.

Зауважимо, що у вівторок, 29 березня, детективами Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Національної поліції викрито одного із суддів Малиновського районного суду м. Одеси на отриманні неправомірної вигоди у сумі 500 тис. гривень.

Вказані кошти посадовець вимагав через посередника для винесення певного судового рішення у цивільний справі про стягнення боргу.

Під час проведення слідчих дій вказаний суддя чинив опір працівникам Національного бюро. 

За даним фактом детективами НАБУ ведеться досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального Кодексу України (одержання неправомірної вигоди).

Наразі проводяться обшуки та інші невідкладні слідчі дії, перевіряється можлива причетність до скоєння злочину заступника голови Малиновського районного суду м. Одеси.

Нагадаємо, що СБУ повідомила про затримання судді Вищого госпсуду Віктора Швеця.

Директор Національного антикорупційного бюро повідомив Президента про спецоперацію з затримання судді, який отримав хаба...

Posted by Святослав Цеголко on Tuesday, March 29, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація