Спецслужби РФ маскують провокаторів під учасників хресної ходи - Парубій

Спецслужби РФ маскують провокаторів під учасників хресної ходи - Парубій

Парубій: Російські спецслужби стягують до Києва провокаторів / Фото: прес-служба УПЦ МП

Він розповів, що Кремль підготував провокації на 26 липня.

Російські спецслужби стягують до Києва провокаторів, маскуючи їх під учасників "мирної хресної ходи". Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій під час погоджувальної ради, передає Українська правда

"Кремль всіма силами намагається дестабілізувати ситуацію в Україні, на фронті, на міжнародній арені. Також ворог розробляє плани дестабілізації ситуації в середині країни через створення штучної кризи, заворушення на вулицях. Ми з вами стаємо свідками того, як одна з релігійних організацій, яка має свій духовний центр в країні-агресорі, мобілізує велику кількість своїх вірян та стягує їх до Києва на 26 липня, називаючи це мирною хресною ходою", - сказав він.

"За нашою інформацією Кремль вже підготував сценарій провокацій на 26 липня. До Києва, окрім дійсно мирних віруючих вірян, стягуються провокатори із забороненою активістською символікою і символікою країни-агресора. Ми це вже побачили в окремих містах нашої країни", - додав Парубій.

Спікер наголосив, що також стягуються послідовники проросійських "так званих казаческих організацій та молодики спортивної статури, які раніше були помічені у рейдерських атаках і провокаціях із захопленням храмів, громади яких добровільно хотіли змінити юрисдикцію і приналежність свого храму".

Він закликав керівництво МВС і СБУ провести "профілактичні бесіди з ініціаторами тих дестабілізаторів", щоб не допустити використання імперської символіки і уникнути будь-яких провокацій.

Організована УПЦ МП Всеукраїнська хресна хода стартувала 9 липня з Почаївської лаври у Тернопільській області. Учасники вирушили до Києва.  Під час подорожі вони планують відвідати святині Кременця, Шепетівки, Житомира та інших місць. Хода завершиться в Києві 27 липня перед святкуванням Дня хрещення Київської Русі. 3 липня стартувала хресна хода зі Свято-Успенської Святогірської лаври на Донеччині. 27 липня учасники ходи прибудуть до Києва, де зустрінуться з учасниками Хресного ходу з Почаївської лаври.

Повʼязані теми:

Наступна публікація