Спека тероризуватиме українців ще тиждень, а осінь прийде на початку жовтня

Спека тероризуватиме українців ще тиждень, а осінь прийде на початку жовтня

Спека відступить через тиждень / Фото: УНІАН

Синоптики розповіли ТСН.ua, коли виснажлива спека відступить та коли найкраща погода для відпустки.

Синоптики заспокоюють: страждати від майже африканської спеки українцям залишилося недовго – вже за тиждень має встановитися тепла і сонячна, але більш комфортна погода. Але це зниження температури ще не означатиме прихід осені, оскільки по-літньому тепло буде аж до середини жовтня, запевняють експерти.

Тому тим, хто ще не встиг відпочити влітку, вони наполегливо радять спланувати відпустку на вересень, обіцяючи "супер-чудовий" оксамитовий сезон в Криму та гарну погоду в Карпатах (окрім, хіба що, другої половини вересня, коли, ймовірно, дощитиме).

Тиждень спеки

За прогнозом начальника відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометеорологічного центру Людмили Савченко, у південній частині України і східних областях спекотна і суха погода поки що утримуватиметься, принаймні найближчий тиждень.

Щодо решти території – західних, північних і частково центральних областей – метеоролог зазначила, що 14-15 серпня може пройти короткочасний дощ, а температура дещо знизиться. Так, нічна температура впаде до +11-+16 градусів, денна – до +21-+27 градусів.

У Києві, за словами Людмили Савченко, 13 серпня буде +30-+32 градуси, а 14-15 серпня очікується послаблення спеки.

Вересень – час для відпустки

Народний синоптик з Дніпропетровська Валерій Некрасов прогнозує, що нинішня спека триватиме не більше тижня, ще п'ять-сім днів.

"Це пекло, яке вже всім набридло, припиниться скоро. Приблизно 19 серпня почнуться дощі та зливи, але все одно буде дуже тепло. Серпень поступово дійде до теплого вересня й оксамитового сезону", – вважає Некрасов.

Загалом, погода у вересні буде настільки теплою, що, за словами синоптика, можна говорити про те, що літо цього року триватиме до середини жовтня, а далі почнеться осінь.

"Влітку цього року була купа неприємностей всюди: там спекотно, там заливає. Але це просто особливість цього літа. Вже наступний рік буде значно легшим", – запевнив експерт.

Крім того, Валерій Некрасов наголосив, що до 15 жовтня, до приходу осені, зберігатиметься "чудова погода".

"Вересень буде прекрасним – беріть відпустку і їдьте на море, коли там не буде людей, а буде чудове тепло +24-+25. Те, що треба!" – зазначив синоптик. 

Коли прийде холод?

Астролог Влад Росс погоджується з синоптиками: за його прогнозом також такі високі температури, як зараз, зберігатимуться ще максимум тиждень.

"Можу привітати всіх українців із тим, що виснажлива спека добігає кінця. Цей тиждень останній, коли буде спека близько +30 градусів", – додав він.

Далі на українців чекатиме приємний серпень, в основному без дощів та із сонячними днями, прогнозує астролог. Вересень, за його словами, має бути оксамитовим, теплим.

"До 20-х чисел жовтня триватиме "бабине літо". Отже, буде тепла погода, гарний врожай, як я і прогнозував раніше. Можна сміливо планувати відпустки на перший місяць осені. В Крим можна їхати відпочивати навіть у жовтні – буде і тепло, і сонце. Принаймні до середини жовтня оксамитовий сезон у Криму буде супер-чудовим. А в Карпатах у другій половині вересня буде чимало дощів, що може стати на заваді гарному відпочинку", – наголосив Влад Росс.

Суттєвого похолодання, за прогнозом астролога, можна очікувати не раніше, ніж у другій половині листопада. Саме в цей час температура може різко понизитися, а до того тепло триматиметься. Проте у другій половині вересня українцям слід бути готовими до дощів, зазначив Росс.

Надія Майна

Повʼязані теми:

Наступна публікація