Спільна робота Мінекономрозвитку і легальних виробників зупинить отруєння сурогатом Актуально

Спільна робота Мінекономрозвитку і легальних виробників зупинить отруєння сурогатом

Фото: УНІАН

Протягом десяти днів в Україні буде встановлений новий рівень мінімальних цін на алкоголь, скасування яких було головною причиною катастрофічного зростання контрафакту і багатьох випадків отруєнь сурогатом по всій країні.

11 жовтня відбулася зустріч Міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва з операторами алкогольного ринку. У ході зустрічі була досягнута домовленість про негайне прийняття мінімальних роздрібних цін на алкоголь. Степан Кубів пообіцяв, що це питання буде вирішене протягом десяти днів.

Конструктивна позиція Міністра економічного розвитку і торгівлі дозволить ефективно боротися з тіньовим ринком алкоголю і, як наслідок, суттєво знизить кількість отруєнь сурогатом – підкреслюють експерти. "Радує, що уряд і представники галузі знайшли дієвий спосіб, як очистити ринок від контрафактної продукції. Завдяки прийняттю нового рівня мінімальних цін кількість отруєнь сурогатом значно скоротиться", – зазначає голова Асоціації легальних виробників алкоголю Олександр Головань.

На зустрічі з Міністром економічного розвитку і торгівлі також були присутні представники Люботинського заводу "Продтовари" та заводу "Олександрія БЛіГ". Як раніше повідомляли ЗМІ, саме з вживанням продукції цих виробників були пов'язані численні отруєння. Перший заступник Міністра економічного розвитку Юлія Ковалів зазначила, що виробників неякісного алкоголю чекають перевірки НАБУ, СБУ і прокуратури.

Наступна публікація