Справа "діамантових прокурорів" не дійде до суду - Сакварелідзе

Справа "діамантових прокурорів" не дійде до суду - Сакварелідзе

Фото: УНІАН

Сакварелідзе припустив, що на суд чинять тиск

Екс-заступник генпрокурора, а нині прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе не вірить у продовження кримінального провадження проти "діамантових прокурорів".

Про це пише "Тиждень. ua"

За словами Сакварелідзе, судовий розгляд справи загальмують.

"Також переживаю за справу щодо віджиму частки в сміттєпереробному підприємстві, у яку вплутаний той самий Корнієць (Олександр Корнієць — один із фігурантів справи "діамантових" прокурорів. — ред.). Думаю, вона до суду не дотягне. Документи залишилися в руках Шокіна, і там їх поховають", - сказав прокурор Одещини.

Окрім того, Сакварелідзе наголосив, що вся команда прокурорів, які працювали над справою "діамантових прокурорів" наразі жодним чином не можуть вплинути подальший розвиток справи, додавши, що наразі їхню роботу блокують. Зокрема, це стосується і Віталія Каська, якого звинувачують у махінаціях із нерухомістю.

При цьому Сакварелідзе припустив і тиск на суддів, які ведуть цю справу.

"Якщо заступник генпрокурора, вся команда, яка в цьому брала участь, паралізовані, щодо них фабрикують кримінальні провадження, до Віталія Каська вночі підбігають, блокують машину, вручають підозру, потім намагаються втекти... Уявіть, який тиск буде на сам суд", - сказав він.

Нагадаємо, одіозний екс-заступник прокурора Київської області, фігурант справи "діамантових прокурорів", Олександр Корнієць вважає, що кримінальна справа проти нього є замовною. Корнієць вважає, що "замовлення" надійшло безпосередньо до тодішніх заступників генпрокурора Давіда Сакварелідзе та Віталія Каська.

Пізніше, колишнього заступника генерального прокурора України Давіда Сакварелідзе викликали на допит у Генеральну прокуратуру. Він фігурує свідком у справі щодо так званого зникнення двох мільйонів доларів, які уряд США лише планував виділити нашій державі на реформу прокуратури.

Окрім того, у ніч проти понеділка, 11 квітня, представники ГПУ намагалися на вулиці оголосити підозру Віталію Каську у скоєнні злочину. За словами прокурора ГПУ Владислава Куценка, слідчим це вдалося. Однак адвокат Каська заперечував цю інформацію. Сам екс-заступник генпрокурора впевнений, що такими діями його намагаються змусити виїхати з країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація