Справа проти російських диверсантів обростає таємничими інцидентами і скандалами

Справа проти російських диверсантів обростає таємничими інцидентами і скандалами

Фото: ГУ Національної поліції України у місті Києві

На кабінет судді голосіївського суду Києва Миколи Дідика вночі стався замах

Уночі невідомі кинули "коктейлі Молотова" у вікно судді Голосіївського суду Києва - Миколи Дідика, який головує в процесі над російськими геерушниками, йдеться в ТСН.19.30.

Суддя не постраждав, матеріали справи - теж. Але кабінет і приймальня вигоріли вщент. Судовий процес не вдалося зупинити. Утім, і зловмисників поки що не спіймали. Інцидент украй схвилював військову прокуратуру.

Розбите вікно, посилена охорона зовні, експерти всередині. На кабінет судді голосіївського суду Києва Миколи Дідика вночі стався замах. Невідомі люди, щонайменше п'ятеро, кинули пляшки з коктейлями Молотова. Кабінет згорів. Але важливі судові документи вціліли, бо зберігалися в канцелярії, каже поліція.

Сам суддя Микола Дідик нічого не коментує. Йому дали інший кабінет. Чи попросив Дідик собі охорону, апарат суду не розголошує.

Атака на кабінет судді спантеличила навіть людину, яка перебуває найближче до диверсантів – адвоката Оксану Соколовську.

"Чергова якась провокація, але кого саме, мені навіть зараз важко уявити. Тому що справа розглядається досить продуктивно і реактивно. Особливо зараз – кожен день засідання", - каже адвокат.

Навколо суду над російськими спецпризначенцями вже відбулося чимало дивних і трагічних речей. Смерть адвоката Юрія Грабовського. Заяви прокуратури про підготовку замаху на підсудних. Напад на родину бійця 92 бригади Кирила Вереса, який брав ГРУшників. Теперішній підпал – крапля, що переповнила чашу терпіння головного військового прокурора. Анатолій Матіос зранку з'явився до суду і назвав пригоду – тиском на судову систему.

На інцидент уже відреагувала Служба безпеки України. Побачили російський слід.

"Я не виключаю, скажімо так – російського сліду, тому що ми, аналізуючи все те, що ми отримуємо з відкритих джерел. Спостерігаємо за тим, як дехто хоче максимально зробити все для того, щоб затягнути розгляд по суті справи стосовно двух російських ГРУшників", - заявив голова СБУ.

Але процес триває – у штатному режимі. Сьогодні суд зачитував листи, які прислало так зване "керівництво ЛНР" – про те, що Євген Єрофеєв, начебто, не російський кадровий офіцер, а працівник міліції ЛНР. Матеріали терористів долучили до справи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація