Справу про підробку у колонії актів відмови Тимошенко їхати на суд закрили

Справу про підробку у колонії актів відмови Тимошенко їхати на суд закрили

Фото: УНІАН

Однак, це не означає, що авторів підроблених документів виправдали

У Харкові Дзержинський райсуд закрив кримінальну справу проти працівників Качанівської виправної колонії №54, яких звинувачували у підробці документа щодо відмови їхати на суд тодішньої ув'язненої Юлії Тимошенко, пише "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що суд закрив справу проти екс-начальника колонії Ігоря Колпащікова та його підлеглих Оксани Кошлин і Наталії Блудової. Припинення кримінального провадження проти цих людей суд аргументував закінченням терміну давності притягнення до кримінальної відповідальності.

"Обвинувачені звернулися до суду з проханням закрити справу у зв'язку із закінченням строку давності притягнення до кримінальної відповідальності, і сьогодні суддя Омельченко оголосив таке рішення (про закриття справи)", - повідомив адвокат нардепа Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк.

При цьому, адвокат Тимошенко все наголосив, що таке рішення суду не варто ототожнювати із виправдувальним вироком.

"Закриття за строками давності – це не закриття за реабілітувальними підставами. Це не означає виправдувальний вирок", - пояснив він.

Раніше, прокуратура Харківської області викликала на допит колишнього співробітника Качанівської виправної колонії Євгенія Зимогляда у справі щодо застосування сили до нардепа Юлії Тимошенко, коли її примусово доставили до Центральної клінічної лікарні.

Нагадаємо, що Тимошенко відбувала у колонії покарання за звинуваченням попередньої влади у перевищені службових обов'язків під час підписання газових контрактів із Росією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація