Спроба диверсії біля Станиці та "провал" розвідки бойовиків під Гранітним. Мапа АТО

Спроба диверсії біля Станиці та "провал" розвідки бойовиків під Гранітним. Мапа АТО

Військові продовжують утримувати свої позиції / Фото: УНІАН

Найманці продовжують атакувати на чотирьох напрямах.

Ситуація у зоні проведення АТО, де минулої доби загинув один український воїн, залишається напруженою. Ворог продовжує здійснювати вогневі атаки по позиціям військових у чотирьох основних напрямках.

Про це на традиційному брифінгу повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Так, на Луганському напрямі найманці з "Градів", артилерії, мінометів, гранатометів та снайперської зброї завдали ударів по опорним пунктам сил АТО під Вільховим, Станицею Луганською, Макаровим, Геївкою, Артема, Щастям, а також обстріляли опорний пункт біля Причепилівки та Трьохізбенки.

На Донецькому напрямі бойовики атакували позиції військових поблизу Тоненького, Пісків, Березового, Новомихайлівки, Славного, а також біля Шумів та Артемового.

На Дебальцевському напрямі позиції силовиків були обстріляні з артилерії та мінометів поблизу сіл Нікішине та Орлово-Іванівка, а мінометним вогнем накритий блокпост поблизу Золотого.

Під Маріуполем бойовики атакували українські позиції поблизу сіл Талаківка, Гнутове та Черненко.

Ситуація в зоні АТО станом на 28 листопада / Фото: РНБО

Крім того, повідомляється, що біля населеного пункту Гранітне розвідувально-диверсійні групи противника намагалися проникнути на територію, контрольовану українськими військовими, однак противник був вчасно виявлений бійцями АТО та зазнав втрат.

Також в РНБО проінформували, що вчора в районі Щастя військові  із зенітної установки ЗУ-23-2 збили російський безпілотник, який шпигував у небі над селищем. Разом із тим, біля Станиці Луганської бойовики спробували підірвати автомобіль Держприкордонслужби "Кугуар", в якому слідував прикордонний наряд.

"Для цього бойовики використали радіокерований заряд. Прикордонники не постраждали, оскільки бронеавтомобіль витримав атаку", - повідомив Лисенко. 

Раніше повідомлялося, що вчора з Росії зайшла чергова військова колона з десятком танків та вантажівками.

Повʼязані теми:

Наступна публікація