США передали Збройним силам України потужні контрбатарейні радари

Україна немає аналогів цих радарів

Україна отримала 14 американських контрбатарейних радарів класу AN/TPQ-49 та AN/TPQ-36.

Про це повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка, який взяв участь у церемонії передачі радарів.

Радари класу AN/TPQ-36, які знаходяться на озброєнні армії США, є найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби і призначені для виявлення і знищення артилерії.

Станція контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36 призначена для виявлення та визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських гармат та реактивних систем залпового вогню противника.

В Україні немає аналогів цих радарів, українські військові користуються радіолокаційною станцією АРК-1М "Рись". У порівнянні з нею, станція AN/TPQ-36 має більшу дальність та сектор розвідки і дозволяє одночасно вести розвідку на площі, яка більша за площу розвідки АРК-1М у 3,5–4 рази.

Петро Порошенко заявив, що американські контрбатарейні радари допомагають і допоможуть українському солдату "бачити кожен постріл російсько-терористичних військ".

"Хочу наголосити, що українці порох тримають сухим і, як тільки виникає загроза наступу, я нікому не раджу перевіряти українські війська у тому, який час нам буде потрібен аби висунути артилерію і дати відсіч агресору", - заявив він.

Президент зазначив, що нові станції на порядок зміцнять оборонні можливості і будуть слугувати додатковим стримуючим бар'єром проти провокацій бойовиків.

США передали потужну зброю Україні

США передали потужну зброю Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація