США виділять стипендії для навчання українських студентів

США виділять стипендії для навчання українських студентів

Українські студенти навчатимуться за умови, що вони повернуться до України й інвестують свій талант у її відновлення / Фото: www.business.ua

На стипендії виділять 4-5 мільйони доларів. 

США виділять 4-5 млн дол. на навчання до 40 українських студентів у кращих бізнес-школах за програмами MBA (master of business administration). Про це повідомила УНІАН глава інвестфонду Ярослава Джонсон на прес-конференції в Києві. 

"Ми запропонуємо стипендії студентам, яких візьмуть у топ-50 бізнес-шкіл в Америці із зобов'язанням, що вони повернуться до України й інвестують свій талант у відновлення країни", - заявила вона. 

Претенденти на участь у програмі мають подати документи до відповідних навчальних закладів й отримати підтвердження готовності до зарахування, після чого звернутися за фінансуванням.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, який також був присутній на конференції, повідомив, що Штати мають намір надавати підтримку нашій країні шляхом залучення інвестицій у людський капітал.

"Одна з речей, в яких я переконався за період мого перебування в Україні, - це те, що найбільшим активом цієї країни є людський капітал. Талант, енергія і бачення молодих людей в Україні робить дуже оптимістичним майбутнє країни, майбутнє країни в Європі", - наголосив Пайєтт.

Як повідомлялося раніше, США виділять Україні ще 190 мільйонів доларів на підтримку реформ. Про це сказав віце-президент Сполучених Штатів Джо Байден на спільному брифінгу із президентом України Петром Порошенком.

Повʼязані теми:

Наступна публікація