США розчаровані "застоєм" Мінських угод

США розчаровані "застоєм" Мінських угод

Фото: УНІАН

Пайєтт заявив, що розчарувався у відсутності прогресу Мінських домовленостей 

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт впевнений, що альтернативи Мінським домовленостям щодо врегулювання ситуації на Донбасі немає. Про це повідомляє "УНІАН".

При цьому, американський посол підкреслив, що розчарований у відсутності прогресу у виконанні Мінських угод з боку Російської Федерації.  

Окрім того, Пайєтт наголосив на необхідності впровадження конституційних змін в Україні та порадив Верховній Раді зробити відповідні кроки. Адже, за словами посла, Мінські угоди – це єдиний шлях змусити Кремль звітувати.

"Чи є альтернатива Мінським домовленостями? Коротка відповідь - ні. Наша політика полягає в тому, щоб шукати повне і ефективне втілення в життя Мінських домовленостей",- сказав чиновник.

Раніше, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що розчарувався у темпах реалізації Мінських домовленостей. 

Поміж тим, він наголосив на необхідності проведення виборів на сході України, що, на думку політика,  дасть змогу демократичним обранцям почати роботу.

Окрім того, держсекретар США Джон Керрі заявив, що дія санкцій проти Росії буде продовжуватись до тих пір, поки Кремль не почне виконувати Мінські угоди. За словами Керрі, санкції проти РФ носять "руйнівний характер для її економіки".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація