Стали відомі моторошні подробиці смертей від отруйного алкоголю

Стали відомі моторошні подробиці смертей від отруйного алкоголю

Фото: pixabay.com

Медики зізнаються, що не бачили нічого подібного за весь час роботи.

Кількість загиблих від фальсифікату на Харківщині сягнула 23 осіб, і ще 5 чоловік померли на Донеччині та 4 на Миколаївщині. Понад два десятки отруєних сурогатом зараз у лікарнях, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тіло 36-річного Сергія віддали з морга з двома пакетами на голові. Родичі кажуть, що їх попередили – відкрити обличчя можна лише на кілька хвилин і тільки на повітрі, бо з тіла виділяється отруйна речовина, небезпечна для оточуючих. "Дитину неможна навіть за руку потримати, проститися з ним. Яку ж гидоту треба було наколотити? Яка ж гидота, щоби з дитини оце виходило вже у мертвої", - у розпачі батьки померлого.

Смертельна оковита: податківці вийшли на причетних до виробництва фальшивого алкоголю

Смертельна оковита: податківці вийшли на причетних до виробництва фальшивого алкоголю

"Неможна ні доторкатися, ні дихати. Нам сказали, 20 хвилин відкрити тіло – лице максимум. І закрити повністю, щоб не видно було, тому що можуть отруїтися інші люди, котрі поряд будуть знаходитися", - пояснив рідний брат померлого Олександр Мельничук. Про Сергія розповідають, що він не пиячив, був успішним підприємцем. Два дні тому купив у крамниці знайомого пляшку горілки, пив по чарці два дні. На другу добу йому стало зле. З лікарні він уже не повернувся. "Менше ніж за дві години погіршало настільки, що він впав у кому. Тиск він не тримав, дихати сам не міг. Реанімобіль – намагався відновити його стан, щоби довести його якось, і в них це не вийшло", - розповіла дружина померлого Аліса Мельничук.

Головний лікар шпиталю у Вовчанську, де померло найбільше людей, зізнається, що таких страшних симптомів отруєння не бачив за весь час роботи. "Ми підозрюємо, що отруєння відбувається метиловим спиртом або якимись хімічними речовинами, до складу яких входить метилових спирт. Страждають органи і системи. Однією з перших ознак може бути погіршення гостроти зору", - каже Костянтин Тищенко.

Родичі знають, хто продав Сергію смертельну горілку і вказують на власника крамниці. Мовляв, що тут дають алкоголь на розлив – знають усі місцеві. "Ми навіть знаємо міліціонерів, котрі там постійно купували та пили її. На розлив там торгують із початку літа – це я знаю сто відсотків. Ми навіть самі її там купували", - зізнається брат померлого Олександр Мельничук. Магазин і далі працює, щоправда на розлив алкоголь начебто не продають.

Після смерті приятеля власник крамниці уникає людей. А раніше скаржився знайомим, що після перших загиблих в районі йому довелося сховати всю горілку. Правоохоронці ж запевняють, що вилучили сотні літрів алкоголю з крамниць із сумнівною репутацією і вийшли на злочинців, які виготовляли сурогат. "Встановлені канали постачання неякісного спирту на територію Харківської області. Окрім цього, виявлені підпільні цеха, де, можливо, виготовлялася горілка", - розповів перший заступник керівника ДФС області Андрій Бєжанов.

Кореспондент ТСН Світлана Федчун

Повʼязані теми:

Наступна публікація