Стало відомо ім'я пораненого українця внаслідок теракту в Ніцці

Стало відомо ім'я пораненого українця внаслідок теракту в Ніцці

Фото: Влад Костюк facebook

Хлопець навчається в університеті США.

Український студент Влад Костюк, родом з Вінниччини, який наразі вчиться в Університеті Каліфорнії, Берклі (Сан-Франциско, США), опинився серед поранених в Ніцці.

На своїй сторінці у Facebook, українець опублікував фото поранень.

Як розповів його шкільний вчитель Петро Тризна, наразі йому заборонено спілкуватися з журналістами передає Укрінформ.

"Влад повідомив батькам та друзям, що він поранений під час перебування в Ніцці. Люди, які йшли поряд з ним, загинули під час теракту. Його самого спочатку занесли до місцевого казино, а потім він отримав меддопомогу. Наразі самому Владу в інтересах слідства заборонено спілкуватися з пресою", - розповів Тризна.

За словами педагога, який викладав йому географію та економіку, Влад - відмінник. Він з батьками мешкає в селі Рахни-Лісові Шаргородського району Вінницької області. Виконував у родині різну роботу, допомагав батькам торгувати. Вступив на навчання до США та є вірянином.

Раніше Міністерство закордонних справ України повідомило про збільшення кількості постраждалих українців у теракті у Ніцці. За останньою інформацією, відомо про одного загиблого та двох постраждалих.

Нагадаємо, що в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, біла вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликала людей не виходити на вулицю.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброю. "Ісламська держава", яку підозрюють у вчиненні злочину, поки що не взяла відповідальність за теракт. Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

Повʼязані теми:

Наступна публікація