Стало відомо, коли КСУ оприлюднить висновок щодо доопрацьованих змін до Конституції

Стало відомо, коли КСУ оприлюднить висновок щодо доопрацьованих змін до Конституції

КС зробив висновок щодо конституційності змін до Основного Закону / Фото: УНІАН

Конституційний Суд завершив "письмові слухання".

КС зробив висновок щодо конституційності змін до Основного Закону / Фото: УНІАН
Конституційний Суд України офіційно оприлюднить висновок стосовно відповідності доопрацьованого законопроекту про зміни в Конституції щодо правосуддя в понеділок, 1 лютого.

Про це повідомляє прес-служба КСУ.

"У понеділок, 1 лютого, о 12:00 Конституційний Суд України офіційно оприлюднить наданий 30 січня висновок у справі за зверненням Верховної Ради України про відповідність доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) (реєстр. № 3524 в редакції від 26 Січень 2016) вимогам статей 157 і 158 Конституції України (постанова Верховної Ради України від 28 січня 2016 року № 950-VIII). Суддя-доповідач у справі - Михайло Гультай ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в суботу, 30 січня, Конституційний Суд України розпочав розгляд справи за зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Як відомо, 28 січня під час засідання Верховної Ради нардепи вирішили відправити до Конституційного суду проект змін до Конституції у частині правосуддя. Вказаний документ є доопрацьованим. Єдина зміна -  за парламентом України залишать право на висловлення недовіри генеральному прокурору України. У першому варіанті документа вказане право мали покласти на президента.

Верховна Рада вже спрямовувала на висновок Конституційного Суд зміни до Основного Закону в частині правосуддя, але оскільки внесено зміни, то є необхідність в повторній процедурі розгляду даного питання, зокрема направлення його до КС і необхідність ого висновку. Попередній законопроект КС визнав таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України, законопроект про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя. Висновок було оприлюднено 22 січня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація