Стало відомо, коли з'явиться український переклад восьмої книги про Гаррі Поттера

Стало відомо, коли з'явиться український переклад восьмої книги про Гаррі Поттера

Фото: Reuters

Українське видавництво вже придбало права.

Україномовний перекдад книги "Гаррі Поттер і Прокляте дитя" з'явиться на книжкових полицях у жовтні цього року.

Про це заявив власник і директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" Іван Малкович, - пише Громадське.

Він повідомив, що права на переклад уже придбали.

"Все буде залежати від того, як буде іти робота. Ми маємо зробити свою роботу якісно, і сподіваємося, що це станеться в жовтні", — анонсував видавець.

Продовження "Гаррі Поттера" присвячено дорослому життю чарівника. Дія розгортається через 19 років після подій книги "Гаррі Поттер і Дари смерті". За сюжетом Поттеру близько 40 років, він одружений і працює в Міністерстві магії. Основний сюжет п'єси присвячений його сину-підлітку Албусу Поттеру і оповідає про те, як він справляється з "важкою ношею" родинної спадщини.

У п'єсі фігурують персонажі Герміони Ґрейнджер, Рона Візлі, Джіні Поттер і Драко Мелфоя, а також його сина Скорпіуса, якого грає Ентоні Бойл. Змужнілого Гаррі у виставі зіграв 36-річний актор Джеймі Паркер, а Рона Візлі - 34-річний Пол Торнлі.

Герміону Ґрейнджер грає 45-річна чорношкіра акторка Ному Думезвені. Те, що на цю роль вибрали чорношкіру актрису, викликало бурхливу реакцію в соцмережах, адже фанати нерозривно пов'язували персонаж Герміони з  актрисою Еммою Вотсон. Роулінґ назвала невдоволених людей "купкою расистів".

Нагадаємо, що книга "Гаррі Поттер і прокляте дитя" потрапила до списку бестселерів інтернет-магазину Amazon. Вона опинилась на вершині рейтингу менше ніж за добу після старту попередніх продажів 10 лютого.

З'явилась у продажі восьма частина знаменитої саги "Гаррі Поттер"

З'явилась у продажі восьма частина знаменитої саги "Гаррі Поттер"

Повʼязані теми:

Наступна публікація