Старт вступної кампанії в Україні позначився зависанням єдиної комп'ютерної системи

Старт вступної кампанії в Україні позначився зависанням єдиної комп'ютерної системи

Фото: Getty Images

Чимало дітей витратили нерви та вирішили самостійно їхати до вишів.

Із понеділка в Україні стартувала вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Черг біля приймальних комісій уже не було, однак електронна система реєстрації документів не витримала навантаження і зависла, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Парубок із написом "Лос-Анджелес" на футболці живе в селі на Київщині. Ярослав цьогоріч закінчив школу. Він знає, що подати документи до університету слід тільки через інтернет. Однак завантажити щось із мобільного не вдається. На допомогу виводить свого двоколісного з пом'якшеним сидінням – і на велосипеді вирушає в пошуках інтернету. По дорозі приєднується однокласник Іван.

У двоповерховій будівлі розмістилася сільрада й пошта. В останній вихідні – більшість днів тижня. На робочому місці сектретар сільради. Випускнику, каже, дуже пощастило, що на вулиці сонячно і безвітряно, тому інтернет є. "Нормально, ловить", - обнадіюють дорослі. Однак хлопець зареєструватися не може – сайт перевантажений.

В Україні стартувала вступна кампанія

В Україні стартувала вступна кампанія

Ні з чим Ярослав покрутив на стадіон. У вівторок він із батьками поїде до самого вишу. Тим часом міністерство освіти привітало всіх зі стартом вступної кампанії. Та попередило, що система може не витримати навантаження, із сайтом можливі проблеми не лишень у перший, а ще й в останній день. Подати документи можна до 27 липня.

Тим часом приймальні комісії такі відкрилися. Поодинокі відвідувачі пояснюють, що прийшли, бо так більше впевнені в тому, що документи дійдуть за призначенням. Особисто принести документи слід тим, хто хоче вступати на магістра, має пільги або є переможцем всеукраїнських олімпіад. Звичайні випускники мають змогу сісти за комп'ютер, але реєструватися мусять самі. Чи повторяться проблеми першого дня в наступні – невідомо.

Торік у перші години вступної кампанії на ганку столичного медуніверситету була величезна юрба абітурієнтів. Вони записувалися в чергу, аби подати документи, а окремо юрбилися батьки, котрі складали список черговиків уже на наступний день. Цього року, запевняють у Міносвіти, такого вже не буде. Бо подати документи до вишу можна лишень через інтернет.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

Повʼязані теми:

Наступна публікація