Столичний протоієрей "з ласки Божої" їздить у стильному пальті на джипі за $ 100 тис.

Столичний протоієрей "з ласки Божої" їздить у стильному пальті на джипі за $ 100 тис.

Косовський більше двадцяти років був благочинним храмів Києва / Фото: ТСН.ua

В благочинного Віталія Косовського березнева засмага, барсетка, ряса за останнім писком моди.

Куди йдуть церковні пожертви? Хто контролює мільярдні капітали священиків? Поставивши це запитання, програма "Гроші" знайшла людину, яка двадцять років відповідала за гроші заможних столичних церков. І спробувала дізнатись, хто він - духовник чи бізнесмен?

Свято-Іллінський храм - це тільки на перший погляд звичайна стародавня церква. Перед візитом протоієрея більше десяти не  монахів, а дивних молодиків вилизують церковне подвір'я.

Тут править не простий священик, а благочинний. Він двадцять років наглядав за  столичними церквами. Ікона стилю протоієрей Віталій Косовський їздить на "віслюку" під $ 100 тис. В нього березнева засмага, барсетка, ряса за останнім писком моди.

Читайте також: Українське духовенство купається в розкоші і просить не заздрити

Отець Віталій у стародавньому храмі буває дуже зрідка. Набагато частіше надає перевагу сучасним витворам архітектури, зазначає програма. Сусіди священика розповіли телевізійникам, у якому будинку живе Косовський. Це зовсім не маленька "келія".

У самому будинку журналістам через домофон повідомили, що отця Віталія вдома немає. А за всіма питаннями відправили до матушки.

Читайте також: "Дух" скандального намісника Лаври у Київраді підтримав приватизацію

Косовський більше двадцяти років був благочинним храмів Києва, і саме йому мали передавати гроші усі приходи. Панотець Віталій, зокрема, відспівував міністра-самогубця Кравченка, а за церковним прейскурантом це не дешево. Також він за якісь заслуги нагородив президента федерації греко-римської боротьби, сина відомого авторитета Киселя.

Журналістам отець Віталій заявив, що не дає інтерв'ю. А на прохання поділитися секретом успіху, зокрема тим, звідки в нього дорога машина і будинок під Києвом, Косовський відповів: "Це з ласки Божої".

Журналіст програми Гроші Михайло Ткач.

Після 20 років нагляду за столичними церквами священик став "іконою стилю"

Після 20 років нагляду за столичними церквами священик став "іконою стилю"

Повʼязані теми:

Наступна публікація