Стрілянина на Житомирщині: свідки розповіли подробиці кривавих розбірок

Стрілянина на Житомирщині: свідки розповіли подробиці кривавих розбірок

Стрілянина на Житомирщині: свідки розповіли подробиці кривавих розбірок

Фото: Facebook/Саша Ніколайчук

Постраждалі перебувають у лікарні у важкому стані.

Одна людина загинула, п'ятеро опинилися в лікарні. Такий результат нічної стрілянини в Олевську на Житомирщині, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

Поліція каже, заїжджі влаштували розбори з групою місцевих молодиків. Потім у хід пішла вогнепальна зброя та навіть граната. Ця подія збурила місцевих жителів - вони вимагають від поліції захисту.

Все сталося на центральній площі Олевська - Володимирівській. Свідки кажуть, опівночі сюди приїхало з десяток автомобілів і мікроавтобус. З них вийшли озброєні люди і без попередження почали стріляти у місцевих.

"Автомобілів десь десять стояло, з них вийшли хлопці, всі озброєні до зубів. Я чую, як стріляють, вони кличуть на допомогу, я дзвоню в міліцію, вони кажуть, що виїжджають", - розповідає свідок Євген Шапір.

Під час перестрілки вбито одну людину, ще п'ятеро постраждалих у районній лікарні. Троє поранених - приїжджі, з Львівщини, двоє - місцеві. Троє постраждалих перебувають у реанімації, решта - в травматологічному відділенні. В усіх вогнепальні поранення.

"Стан хворих, які знаходяться в реанімації, важкий. В одного проникаюче поранення черевної порожнини з пошкодженням кісток тазу, кишківника, у другого - проникаюче поранення грудної клітки, і в одного поранення нижніх кінцівок", - повідомив головний лікар Олевської ЦРЛ Павло Демкович.

До постраждалих журналістів не пускають. Поліція пояснює, що з ними ще не проведені слідчі дії, і станом важкості потерпілих.

"Будуть проведені слідчо-оперативні дії, тоді зможете поспілкуватися", - запевнив начальник Олевського РВ ГУ НП у Житомирській області.

Перестрілка на Житомирщині: як молодики з’ясовували стосунки за допомогою пістолетів і гранати

Перестрілка на Житомирщині: як молодики з’ясовували стосунки за допомогою пістолетів і гранати

Що стало причиною стрілянини, встановлює поліція. Попередньо конфлікт стався на побутовому ґрунті. Компанія немісцевих з Львівщини приїхала в Олевськ і хотіли поседіти в кафе, але відмовилися платити за вхід. Суперечку вирішили перенести на другий день. І вже з неділі на понеділок і стався конфлікт зі стріляниною.

"Зараз проходять заходи щодо встановлення цієї зброї по гільзах і кулях, які залишилися на місці. Встановлено, що це було, як вогнепальна зброя, так і травматична, і помпова зброя, також було застосовано РГД-5", - пояснив керівник ГУ НП У Житомирській області В'ячеслав Печененко.

З місця події усі учасники конфлікту втекли. Поранених у лікарні посилено охороняють. В області оголошено операцію "Сирена". Відкрито кримінальне провадження за статтею "замах на убивство". Місцеві пов‘язують розбірки із нелегальним видобутком бурштину. У поліції поки-що до цього не схиляються.

"Після проведення слідчих дій може бути встановлено що вони мають якесь відношення до бурштину але весь конфлікт який виник це було на побутовому ґрунті", - зазначив керівник поліції області.

"Бурштин зупинився, скупка зупинилася, а апетити не зупинилися, тому вони беруть всіх в оборот. І сьогодні і ці хлопці приїхали, щоб тримати в страху людей і збирати данину з кожного", - впевнений активіст Олександр Ніколайчук.

"Вийти страшно, от я йшла о пів дванадцятій, і дитина була а якби попала під цю гарячу руку їм", - жаліється місцева мешканка Надія.

На місці стрілянини її учасники залишили дві машини, за номерами вже встановили власників. Тим часом до півтисячі місцевих жителів вийшли на площу. І вимагали якнайшвидше розслідувати нічну стрілянину. Поліція пообіцяла людям оперативно інформувати про хід розслідування.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація