Ступив у прірву. У Вінниці чоловік провалився у шахту ліфта, заробивши травму мозку і впавши у кому

Ступив у прірву. У Вінниці чоловік провалився у шахту ліфта, заробивши травму мозку і впавши у кому

Ступив у прірву. У Вінниці чоловік провалився у шахту ліфта, заробивши травму мозку і впавши у кому

Фото: ТСН

Наразі чоловік перебуває у глибокій комі, медики борються за його життя.

У Вінниці лікарі борються за життя 28-річного чоловіка, який зазнав надтяжких травм, провалившись у шахту ліфта. Чоловік перебуває у глибокій комі, лікарі утримуються від прогнозів.

Світла на сходовому майданчику не було, двері  підйомника виявилися відчиненими, і чоловік  ступив у прірву. Власники приміщення, де стався нещасний випадок, винуватять самого потерпілого, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Важка черепно-мозкова травма, є ушкодження головного мозку, є багато переломів тіл хребців від 7-го шийного до першого поперекового. За таких травм, значну кількість пацієнтів просто не встигають чи визволити з місця отримання травми, чи довести до лікарняного закладу", — розповів Юрій Сурсаєв, завідувач першої реанімації лікарні швидкої допомоги у Вінниці.

Сергій, так звати 28-річного чоловіка, досі працював водієм-диспетчером, доставляв питну воду. Того вечора з напарником привіз бутилі в один із офісів.  Колега носив їх з машини, Сергій мав вантажити у ліфт. У коридорі було темно, він зайшов у відчинені двері підйомника і провалився  у шахту.

"Бачу Сергія нема. Чую звідкись храп. Я спочатку не зрозумів, тоже хотів бутлі ставити у ліфт, але тільки туди,  бачу ліфта немає. Я ще сильніше храп почув. Посвітив донизу — Сергійко лежить. Ліфта не було, і він провалився униз", — пригадує Артем Виноградов, колега постраждалого.

Колега викликав  швидку і рятувальників. Лікарі дістати постраждалого  з кількаметрової глибини не змогли, а вхід до шахти з підвалу виявився недоступним. 

"Визвали ліфтера. Він приїхав, але я тут не обслуговую сказав. Ми почали виривати МНС двері, вже приїхав орендатор складу і дав доступ нам до підвального приміщення", — розповів інший колега Сергія Ян Лапщин.

У Вінниці лікарі борються за життя 28-річного чоловіка, який провалився у шахту ліфта

У Вінниці лікарі борються за життя 28-річного чоловіка, який провалився у шахту ліфта

Наразі ліфт опломбований поліцією. На ньому з'явилася  табличка, що підйомник не працює, і двері зачинені.

"Не було світла і двері у шахту ліфта були відкриті. Чому так сталося, і хто відповідає за охорону праці у цій адмінбудівлі, встановлюють фахівці. Черговий мав вжити усіх заходів, тому що йому повідомляли про те, що двері шахти ліфта відкриті", — сказав Олександр Кутовий,  речник прес-служби ГУ ДСНС у Вінницькій області

Відзначимо, що нещасний випадок трапився  у приміщенні колишнього заводу. Його адміністрація своєї провини не визнає. Там кажуть, що виробництво зупинилося, тож і ліфт давно не експлуатують. Двері, мовляв, були закриті, а постраждалий відчинив їх силоміць.

"Спробував — двері не відчиняються, він, не розуміючи, чому не відчиняються, просто застосувавши силу, зірвав двері, зірвав блокування, і двері відчинилися", — заявив Василь Снігур, головний енергетик підприємства.

Проте колеги і дружина Сергія запевняють, що ліфт досі працював.

"Мій чоловік не вперше туди воду возив, і там ніколи світла не було, на поверсі світла, і у ліфті світла не було. Їхня вина. Вони мене навіть не підтримали матеріально, не зателефонували, ніхто не сказав, що ми вам співчуваємо, нехай він одужує", — скаржиться Олена Маламура, дружина Сергія.

Дружина постраждалого, між тим, залишилася  з маленькою дитиною в орендованій квартирі. А  для порятунку чоловіка потрібні неабиякі кошти.  

Кореспонденти ТСН Анна Тітовська, Микола Назаренко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація