Суд ув'язнив екс-міліціонера, який коригував кривавий обстріл Маріуполя

В результаті масованого обстрілу Маріуполя тоді загинули 30 людей, ще понад 100 - отримали поранення.

Суд виніс обвинувальний вирок екс-міліціонеру, який співпрацював з терористами "ДНР".

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

"В ході судових слухань встановлено, що у листопаді 2014 року маріуполець 1975 р.н., який раніше працював у правоохоронних органах, почав співпрацювати з терористами "ДНР". Міліціонер-зрадник з позивним "Гаїшник" передавав бойовикам інформацію щодо місць дислокації військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, які беруть участь у проведенні Антитерористичної операції на території Донецької області. У подальшому цю інформацію терористи використовували для артилерійських обстрілів", - йдеться у повідомленні.

За даними прес-центру, 24 січня 2015 року колишній правоохоронець також коригував вогонь терористів. Головною їх ціллю яких були блокпости та інші міста дислокації ЗСУ поблизу міста Маріуполя.

Як відомо, саме тоді бойовики з використанням установок "Град" обстріляли житловий мікрорайон "Східний" Лівобережного району міста Маріуполя.

"В результаті масованого обстрілу загинули 30 людей, ще понад 100 -  отримали поранення. Повністю та частково були зруйновані понад 200 будівель. Цей обстріл став наймасштабнішим з початку проведення АТО", - додали у прес-службі.

Сьогодні, 22 червня, за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених статтею "Участь у терористичній групі чи організації" та "Незаконне поводження зі зброєю" суд призначив колишньому правоохоронцю покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Слов'янську Донецької області співробітники Служба безпеки України спільно з поліцією затримали бойовика терористичної організації "ДНР".

Колишній працівник органів внутрішніх справ приєднався до терористів у травні 2014 року, чергував на блокпостах на околицях Слов'янська. Після звільнення міста українськими військами він, боячись кримінального переслідування, втік спочатку на неконтрольовані Україною території, а потім до Російської Федерації.

У Росії бойовик перепрофілювався на пропагандиста, де розміщував в інтернеті матеріли, що популяризують терористичну організацію "ДНР" або дискредитують Україну. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація