Суд над екс-бійцями "Торнадо" перенесли навіть не розпочавши

Суд над екс-бійцями "Торнадо" перенесли навіть не розпочавши

Фото: УНІАН

Одному з підозрюваних викликали швидку.

Оболонський районний суд Києва переніс розгляд справи екс-бійців колишньої добровольчої роти патрульної служби поліції особливого призначення "Торнадо" на 23 серпня.

Про результати журналістам розповів адвокат підозрюваних. Як пояснив захисник, спочатку до суду не пускали адвокатів, а потім головуючий суддя оголосив їм, що одному з підозрюваних довелось викликати швидку, тому засідання переноситься.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Оболонський суд оголосив вихідний день, окрім розгляду справи "торнадівців". Засідання мало відбутись у закритому режимі та за посилених заходів безпеки.

Нагадаємо, спецроту МВС "Торнадо" передислокували з Луганської області на базу МВС у Боярці на початку осені 2015 року, після того, як 17 червня 2015 року в Луганській області затримали кількох бійців "Торнадо", включаючи командира роти Руслана Онищенка.

18 червня 2015 року голова МВС Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти.

Оболонський райсуд Києва сьогодні продовжить слухати справу екс-бійців батальйону "Торнадо"

Оболонський райсуд Києва сьогодні продовжить слухати справу екс-бійців батальйону "Торнадо"

10 березня 2016 року було затримано замкомбата Миколу Цукура та бійця Іллю Холода. 7 жовтня 2015 року при спробі затримання був убитий боєць роти Віталій Дьякон з позивним "Товстий".

Наразі 11 бійців "Торнадо" утримуються у Лук'янівському СІЗО Києва. За словами головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, затримані бійці підозрюються у викраденні людей в зоні АТО і тортурах. У "Торнадо" звинувачення військового прокурора відкидають.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація