Суд нарешті визначився, коли розглядати справу скандального екс-ректора Мельника

Суд нарешті визначився, коли розглядати справу скандального екс-ректора Мельника

Фото: УНІАН

30 вересня відбудеться перше відкрите засідання.

Києво-Святошинський районний суд Київської області на 12 годину 30 вересня призначив перше відкрите засідання у справі проти екс-ректора Національної академії Державної податкової служби України Петра Мельника і колишнього секретаря приймальної комісії Оксани Мельник, які обвинувачуються в отриманні неправомірної вигоди. Про це свідчить ухвала від 20 вересня, пише видання "Наші гроші".

Мельник та секретар приймальної комісії підозрюються в отриманні 177 тис грн хабарів. Кримінальне провадження проти Мельників по цьому епізоду було розпочате у жовтні 2013 року. Обвинувальний акт надійшов до Ірпінського міського суду Київської області у грудні 2015 року.

У січні 2016 року Ірпінський міськсуд об'єднав це кримінальне провадження зі схожим епізодом про отримання Мельником 120 тис грн за сприяння абітурієнту у вступі до Податкової академії, по якому Ірпінський міськсуд 08.07.2015 виправдав екс-ректора, а апеляційний суд 04.11.2015 цей вирок скасував і відправив справу на новий розгляд. Втім, на початку весни апеляційний суд постановив, що розгляд цих двох епізодів має відбуватися окремо. Зауважимо, що новий розгляд щодо 120 тис грн хабара досі не розпочався.

Що ж до епізоду стосовно 177 тис грн хабарів, то у квітні двоє суддів Ірпінського міського суду взяли самовідвід. На початку червня справа потрапила до Бородянського районного суду Київської області. Ціле літо прокуратура доводила відсутність неточностей в обвинувальному акті. Однак, розгляд у Бородянському райсуді так і не відбувся, оскільки голова суду попросив передати справу в іншу інстанцію, пояснивши це нехваткою суддів.

Зазначимо, що влітку Мельник вдався до спроб поновитися на посаді ректора через суд. А в червні прокуратура повідомила, що колишній посадовець фігурує ще в одній справі – про відчуження земель, яке нанесло збитків державі на 33 мільйони гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація