Суд обрав покарання для командира постраждалої у нелюдських умовах 53 бригади

Суд обрав покарання для командира постраждалої у нелюдських умовах 53 бригади

Військових утримували у нелюдських умовах / Фото: Преступности НЕТ

Покарання також обрали для заступника командира.

Командиру сумнозвісної 53 бригади, військові якої постраждали у нелюдських умовах на Широколанівському полігоні, призначено покарання у виді арешту з утриманням на гауптвахті терміном 10 діб.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

"Командиру бригади та його першому заступнику - начальнику штабу призначено покарання у виді арешту з утриманням на гауптвахті терміном 10 і 8 діб відповідно. Заступнику начальника з тилу оперативного командування "Схід" та командиру бригади з виховної роботи, підлеглі яких скаржились військовому прокурору Миколаївського гарнізону на незадовільні соціально-побутові умови в польовому таборі, суд призначив покарання у виді арешту з утриманням на гауптвахті терміном 10 діб", - йдеться у повідомленні.

Усього військовою прокуратурою Південного регіону України до суду направлено 10 адміністративних протоколів, за результатами рішень яких суд визнав винними у недбалому ставленні до служби вже 9 офіцерів оперативного командування "Схід" та осіб командного складу 53-ї бригади.

Нагадаємо, через недбалість військові, які майже рік були в АТО і передислокувалися на Широколанівський полігон з Дніпропетровщини, потрапили в нелюдські умови. Без їжі, води, тепла і навіть наметів. На 150 чоловік був один намет з 30 ліжками. Решта спали просто на землі в мороз. Безпосередні командири скарги військових ігнорували. Тож півсотні бійців зважились на марш протесту. Пішки пішли з полігону до Миколаєва, аби зустрітися з вищим армійським керівництвом та військовими прокурорами і їм це вдалося.

Повʼязані теми:

Наступна публікація