Суд обрав запобіжний захід фігуранту справи Онищенка, котрий намагався втекти до РФ

Суд обрав запобіжний захід фігуранту справи Онищенка, котрий намагався втекти до РФ

Фото: Google

Протягом ближчих днів чоловік перебуватиме на відносній свободі.

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід керівнику ТОВ "Надра Геоцентр" Сергію Свіченку, котрий фігурує у справі про розкрадання газу. Слідчі підозрюють, що схему незаконного збагачення за рахунок ПАТ "Укргазвидобування" розробив народний депутат Олександр Онищенко.

Для Свіченка встановлено заставу в розмірі 5 млн гривень, а також зобов'язано носити електронний браслет, не залишати свого помешкання та за першим викликом з'являтися до НАБУ для проведення слідчих дій. Грошова застава має бути внесена протягом п'яти днів. "У випадку, якщо визначену судом суму коштів не буде внесено у зазначений строк, детективи Бюро звертатимуться до з клопотанням про обрання для керівника ТОВ "Надра Геоцентр" запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - повідомляє прес-служба антикорупційного бюро.

28 червня детективи НАБУ затримали керівника ТОВ "Надра Геоцентр" на території Сумської області при спробі перетину кордону України з Російською Федерацією. Йому було повідомлено про підозру у вчиненні низки злочинів.

Нагадаємо, що у середу, 22 червня, на виході із Лук'янівського слідчого ізолятора одразу після звільнення під заставу детективи НАБУ затримали Валерія Постного та Олега Рябошапку.

Вони були заарештовані і взяті під варту 17 червня за рішенням Солом'янського районного суду як співорганізатори корупційної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Зауважимо, що розміри застав, призначених судом стосовно Валерія Постного та Олега Рябошапки, які є одними з ключових фігурантів розслідування, були найменшими (1 млн грн та 1,5 млн грн відповідно) в порівнянні з сумами застав, призначених інших учасникам "газової схеми" (від 50 млн грн до 200 млн грн).

15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві. 

Фігуранти газової схеми завдали державі збитків на 3 млрд грн. З яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

Додамо, що одним з організаторів розкрадання державного газу називають народного депутата Олександра Онищенка. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення.

Як діяла "схема Онищенка", через яку підприємства "відмивали" мільярди, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Нардеп Олександр Онищенко має намір судитися з Антикорупційним бюро

Нардеп Олександр Онищенко має намір судитися з Антикорупційним бюро

Повʼязані теми:

Наступна публікація