Суд Одеси подовжив арешт обвинувачених у справі 2 травня росіян

Суд Одеси подовжив арешт обвинувачених у справі 2 травня росіян

Фото: Reuters

Термін утримання під вартою продовжили на 60 днів.

Малиновський районний суд Одеси продовжив на 60 днів термін утримання під вартою обвинуваченим у справі 2 травня громадянам Російської Федерації Євгену Мефьодову, Максиму Сакауову, Сергію Долженкову, Владиславу Романюку та Сергію Корчинському.

Про це повідомляє кореспондент "ТАСС" із залу суду.

У четвер суд також повинен був продовжити розгляд доказів у справі. Однак на засідання не з'явилися двоє адвокатів і один з обвинувачених, який проходить лікування. Крім того, з невідомих причин був відсутній і головний свідок звинувачення Олександр Посміченко. У зв'язку з цим прокурор зазначив, що неможливо провести засідання по суті, з аналогічною позицією виступила і сторона захисту.

З огляду на неявку на засідання ряду фігурантів справи, колегія суддів також підняла питання про доцільність подальшого утримання під вартою обвинувачених росіян. Проте суд визнав, що це питання стосується тільки осіб, які утримуються під вартою, тому може бути розглянутий і за відсутності інших учасників процесу.

Своєю чергою захисник Долженкова виступив проти, зазначивши, що кримінально-процесуальний кодекс не розділяє обвинувачених на осіб, які утримуються під вартою, та осіб, які перебувають на волі, і тому за відсутності учасників процесу неможливо здійснення будь-яких процесуальних дій.

У підсумку суд все ж залишив обвинувачених під вартою до 24 жовтня, наступне засідання у справі відбудеться 1 вересня.

Нагадаємо, 2 травня в одеському Будинку профспілок сталася пожежа, внаслідок якої загинули 34 людини.

Тоді, за повідомленням ГПУ, слідів навмисного підпалу будівлі не виявили, а пожежа виникла внаслідок масових заворушень.

Пізніше, у Раді Європи заявили, що перші пожежні машини прибули на Куликове поле лише через півгодини після виклику, хоча пожежна частина розташована у менш ніж п'яти хвилинах їзди від цього місця. У звіті зазначається, що перший дзвінок до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС надійшов о 19:31, одразу після того, як спалахнули перші намети на Куликовому полі, і вже після того дзвінки надходили неодноразово. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація