Суд в окупованому Криму заарештував другого "українського диверсанта"

Суд в окупованому Криму заарештував другого "українського диверсанта"

Суд в окупованому Криму заарештував другого "українського диверсанта"

Фото: Facebook/Антон Геращенко

Чоловіка взяли під варту на два місяці.

Суд окупованого Сімферополя взяв під варту на два місяці жителя анексованого Криму Андрія Захтея, повідомляє "Радіо Свобода".

Чоловіка підозрюють в причетності до підготовки диверсії і терактів на півострові. Таким чином, суд задовольнив клопотання слідства.

Раніше суд заарештував першого підозрюваного в диверсії в Криму жителя міста Енергодар Запорізької області Євгена Панова на два місяці.

Нагадаємо, 7 серпня, російські прикордонники перекрили рух на усіх пунктах пропуску на адмінмежі між окупованим Кримом та материковою Україною. У російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілку на адміністративному кордоні. Лише вранці 10 серпня усі три пункти пропуску знову почали працювати у штатному режимі. За ці три дні поблизу адмінкордону спостерігалася висока активність ЗС РФ.

10 серпня Федеральна служба безпеки РФ заявила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією ФСБ, в ніч з 6-го на 7-ме серпня 2016 року в районі міста Армянськ була виявлена група "диверсантів", під час затримання якої загинув співробітник ФСБ, а в ніч на 8 серпня 2016 року ще дві групи "диверсантів" нібито здійснили спроби прорватися до Криму, що "прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою збройних сил України". ФСБ запевняє, що під час бою загинув російський військовий.

У Росії заявили, що на місці першої сутички були начебто виявлені 20 саморобних вибухових пристроїв, боєприпаси, міни, гранати і спецзброя. Також ФСБ заявила про ліквідацію "агентурної мережі" української розвідки у Криму із числа громадян України і Росії. Одним із організаторів терактів назвали мешканця Запорізької області Євгена Панова, який служив у 37-му окремому мотопіхотному батальйоні ЗСУ під позивним "Юджин", демобілізувався у серпні минулого року. Брат затриманого українця стверджує, що його викрали на території материкової України і вивезли на окуповану територію.

Російський президент Володимир Путін заявив, що замість пошуків шляхів врегулювання конфлікту Україна "перейшла до практики терору". Також він пообіцяв, що "безумовно, повз таких речей проходити не будемо".

 

Стало відомо, ким насправді є Захтей, якого Росія підозрює в підготовці теракту

Стало відомо, ким насправді є Захтей, якого Росія підозрює в підготовці теракту

Повʼязані теми:

Наступна публікація