Суд виправдав Ландіка у справі про побиття моделі Коршунової в луганському клубі

Суд виправдав Ландіка у справі про побиття моделі Коршунової в луганському клубі

Суд виправдав Ландіка / Фото: ostro.org

При ухваленні вироку 19 січня 2012 року була допущена помилка, яка вплинула на судовий вердикт.

Сватівський районний суд виправдав колишнього депутата Луганської міської ради Романа Ландіка у справі про побиття фотомоделі Марії Коршунової.

Про це йдеться у рішенні суду, яке було винесене ще 4 лютого 2015 року, але про нього Марії Коршуновій стало відомо тільки сьогодні. ТСН.ua володіє електронною копією відповідного документу.

У документі йдеться про те, що при ухваленні вироку Ленінським районним судом Луганська 19 січня 2012 року була допущена помилка, яка вплинула на судовий вердикт.  

"Так, згідно з вироком суду ОСОБА_1 (Роман Ландік) визнаний винним у вчиненні в ніч проти 4 липня 2011 року у клубі "Баккара" м. Луганськ хуліганства - грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю та пов'язане з опором громадянам, які припиняли хуліганські дії", - йдеться у рішенні суду у Сватовому.

В ухвалі також повідомляється, що Коршунова, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, о 2:30 4 липня 2011 року "вчинила конфлікт у приміщенні клубу "Баккара", у ході якого спочатку скинула зі столу стакан з рідиною та облила нею Ландіка, а коли той зажадав від неї вибачень, вилила в його обличчя горілку, після чого, використавши зближення екс-депутата з нею, скляним графином, який до цього заздалегідь підготувала для нанесення удару та спричинення тілесних ушкоджень, нанесла йому удар по голові".

Крім того, суд дійшов висновку, що після нападу Коршунової Роман Ландік, "перебуваючи у стані необхідної оборони, застосував силу до припинення її протиправних дій і наступного правомірного затримання та передачі Коршунової органам правопорядку як особи, що скоїла злочин".

На думку судді Сватівського районного суду, ця обставина не була взята до уваги. При цьому в рішенні суду повідомляється, що встановлені експертні дослідження і записи камер відеоспостереження клубу "переконливо доводять, що застосовуючи сили до Коршунової, а також осіб, які намагались перешкодити затриманню Коршунової, Ландік перебував у стані необхідної оборони, а також затримував Коршунову як особу, що вчинила протиправні дії щодо нього".

Таким чином, суд вважає, що дії Романа Ландіка не порушували громадський порядок із мотивів.

У рішенні суду додається, що на засідання Марія Коршунова і її захист не з'явились.

"Вирок Ленінського районного суду Луганська від 19 січня 2012 року у кримінальній справі № 1-1201/2011, згідно якого ОСОБА_1 (Роман Ландік) було визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 296 ч.3 КК України та засуджено до 3 років позбавлення волі, відповідно до ст. 75 КК України звільнено від відбування основного покарання, якщо він протягом випробувального терміну - двох років - не вчинить нового злочину - скасувати. Виправдати ОСОБА_1 та визнати його невинуватим у пред'явленому обвинуваченні за ст. 296 ч. 3 КК України", - йдеться в ухвалі суду.

Крім того, провадження у кримінальній справі за обвинуваченням екс-депутата суд постановив закрити у зв'язку з відсутністю кримінального правопорушення.

Як відомо, 19 січня 2012 року Ландіка визнали винним у побитті дівчини в липні 2011 року в клубі "Баккара" і винесли вирок: 3 роки позбавлення волі з відстрочкою на 2 роки. Відтоді Ландік неодноразово намагався опротестувати рішення суду, а також звинуватити Коршунову і в замаху на життя, і в поширенні порнографії.

Марію близько 10 разів викликали до міліції давати покази.

При цьому у грудні минулого року Марія Коршунова дізналась про нову заяву від Ландіка до Сватівського районного суду. Тоді модель заявила, що нічого не знає про нові обставини справи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація