Суд виправдав служителя Феміди, який незаконно позбавив прав автомайданівця

Суд виправдав служителя Феміди, який незаконно позбавив прав автомайданівця

Суд виправдав служителя Феміди, який незаконно позбавив прав автомайданівця

Фото: УНІАН

Згідно з вироком, суддя Лисенко нібито не знав, що рапорт ДАІ підроблений, а підсудний є активістом "Автомайдану".

Обвинуваченого у винесенні завідомо незаконного рішення про позбавлення на півроку водійських прав активіста Автомайдану суддю Києво-Святошинського райсуду Київської області Владислава Лисенка виправдали.

Про це заявив суддя Сергій Дячук Святошинського райсуду Києва, пишуть "Українські новини".

"Лисенка Владислава Вікторовича – виправдати, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання скасувати", – зачитав він вирок.

Згідно з вироком, суддя Лисенко не знав про те, що підсудний є автомайданівцем, і не знав, що рапорт ДАІ проти нього був підроблений. Тож він дійсно виріс рішення, зазначив суддя Дячук, проте доказів наявності умислу у нього на винесення завідомо незаконного рішення немає, тож у діях судді Лисенка немає складу злочину.

Крім того, у вироку зазначено, що Генеральною прокуратурою була порушена процедура пред'явлення підозри судді Лисенку і не зібрано достатньо доказів його провини.

Зазначимо, Лисенка обвинувачували у тому, що він позбавляв водійських прав активістів за поїздку до Межигір'я 29 грудня 2013 року.

Своєю чергою, активіст довів, що у цей час перебував у зовсім іншому місці і не брав участі у автопробігу. У березні 2014 року суд апеляційної інстанції задовольнив його скаргу і скасував рішення судді Лисенка про позбавлення його водійських прав.

Як повідомляє "Українська правда", адвокат потерпілих і свідок у суді Роман Маселко після винесення вироку піддав критиці вирок, адже "прокуратура могла і мала зібрати більшу доказову базу, і вона була".

"Зокрема, Лисенко виніс не лише одне рішення, а до 10 рішень щодо "Автомайдану". І прокуратура повинна була розглядати всі ці рішення в комплексі. А також дослідити і перевірити мої свідчення щодо впливу на цього суддю з боку голови суду. А прокуратура навіть не провела одночасний допит мене і судді", - наголосив він і додав, що пропонував провести дослідження з застосуванням поліграфу.

Також Маселко розповів, що під час слідства не були допитані інші свідки, а також не встановлено, чому справи "Автомайдану" в цьому суді розглядалися лише двома суддями.

Нагадаємо, раніше ГПУ завершила розслідування справи проти екс-глави СБУ Києві за вбивство майданівців. Головний СБУшник столиці виконував злочинні накази влади.

Повʼязані теми:

Наступна публікація