Суд випустив екс-нардепа Лозінського, який вбив селянина, згідно закону Савченко

Суд випустив екс-нардепа Лозінського, який вбив селянина, згідно закону Савченко

Віктор Лозінський / Фото: УНІАН

Клопотання адвокатів колишнього депутата задовільнили.

Колишній нардеп Віктор Лозинський, який відбуває покарання у Бориспільській колонії 119, може вийти умовно достроково. Бориспільський міський районний суд задовільнив клопотання захисту екс-нардепа.

Згідно рішенню суду, якщо прокуратура не оскаржить вирок, Лозінський може вийти вже за тиждень. Політик провів за ґратами вже 8 років. Як відомо, закон Савченко передбачає зарахування одного дня, проведеного у СІЗО, за два дні від загального терміну ув'язнення.

"До суду надійшло клопотання його (Лозінського) адвоката про застосування до нього умовно дострокового звільнення. Та ще безліч документів, доданих до цього документу, зокрема – позитивна характеристика з боку керівництва колонії, подяки від воїнів АТО, від родини загиблого, ветеранських організацій, голови районної ради", - розповів ТСН прокурор ГПУ Владислав Куценко.

Нині прокуратура має термін ухвалити рішення – чи готувати апеляцію. Куценко каже, що до понеділка, 29 лютого, вже підготують проект апеляційної скарги і вирішуватимуть, чи подаватимуть її до обласного Апеляційного суду.

16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області внаслідок зіткнення з Лозінським та його друзями загинув місцевий житель Валерій Олійник. За даними ГПУ, вбивство було скоєно з особливою жорстокістю: вже пораненого з вогнепальної зброї селянина Лозінський добивав бампером машини.

У квітні 2011 року Дніпровський суд столиці присудив Лозінському покарання у вигляді 15 років тримання у в'язниці, пізніше апеляційний суд зменшив цей строк на рік - загалом екс-нардеп мав відсидіти 14 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація