Суд визначиться із запобіжним заходом для власника згорілого будинку для літніх людей

Суд визначиться із запобіжним заходом для власника згорілого будинку для літніх людей

Фото: Reuters

Його звинувачують у недотриманні правил пожежної безпеки

Сьогодні, 31 травня, суд має визначитись із запобіжним заходом для власника будинку для літніх людей у с. Літочки, що на Київщині, де напередодні внаслідок пожежі загинуло 17 осіб, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Зокрема, власнику закладу закидають недотримання правил пожежної безпеки, що і спричинило пожежу, що передбачає від 3 до 8 років ув'язнення.

Наразі слідство триває. Однак, попередньо вважається, що через несправну проводку і сталася пожежа в ніч на 29 травня.

Нагадаємо, у притулку для старих було 35 пенсіонерів, з ними дві няні. Одна з них відчайдушно кинулася на допомогу. Трьох витягла, коли пішла за четвертою людиною – не повернулася. Згодом з'ясується, що загибла доглядальниця працювала неофіційно, її родичі й досі не звернулися до правоохоронців. Пенсіонери в цих стінах перебували згідно з угодами – там прописаний строк і ціна проживання: від 6 до 10 тисяч гривень. Що доглядали тут родичів небідних людей – свідчать і машини, на яких приїхали відвідувачі після пожежі.

Спеціально створена урядова комісія перший звіт про причини пожежі обіцяє оприлюднити за місцяць. У поліції закликають громадян телефонувати до них і розказувати, хто по сусідству займається доглядом за людьми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація