Суд заарештував двох підозрюваних в отруєнні людей сурогатним алкоголем на Донеччині

Суд заарештував двох підозрюваних в отруєнні людей сурогатним алкоголем на Донеччині

Фото: Прокуратура Донецької області

Внаслідок вживання підробної горілки померли п'ятеро людей.

Краматорський міський суд заарештував двох підозрюваних у причетності до отруєння сурогатами алкоголю та загибелі людей у місті Лиман Донецької області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Один із заарештованих – продавець алкоголю у Лимані. Він зберігав спиртне у підвалі власного будинку. Під час обшуку у нього вилучили понад 120 л підробні горілки та коньяку. Затриманий розповів, що купив алкоголь у 39-річної мешканки міста Ізюм Харківської області. Жінку також затримали.

Внаслідок вживання сурогатного алкоголю у Лимані померли п'ятеро людей (троє чоловіків і двоє жінок), ще троє продовжують лікування.

Обох підозрюваних суд заарештував строком на 60 діб. Чоловік може вийти під заставу у сумі 35 000 грн, жінці обрано запобіжний захід без альтернативи внесення застави.

Нагадаємо, від отруєння сурогатними алкоголем протягом останніх днів у трьох областях України загинули 30 осіб. Найбільше жертв зафіксовано на Харківщині. Лікарі кажуть, що таких страшних симптомів отруєння у своїй практиці ніколи не бачили. 

Правоохоронці встановлюють джерела постачання фальсифікату. Прокуратура каже, всі потерпілі вживали сурогатний алкоголь, придбаний у сільських крамницях. Одну господиню магазину на Харківщині  заарештували. Ще двоє власників - під домашнім арештом.

Прокуратура Харківської області звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу для ймовірного виробника сурогатного алкоголю.

Підозрюваний у виготовленні сурогатного алкоголю чекатиме на суд під вартою

Підозрюваний у виготовленні сурогатного алкоголю чекатиме на суд під вартою

Повʼязані теми:

Наступна публікація