Суд заарештував маєток екс-генпрокурора Кузьміна, переписаний на тещу

Кримінальне провадження щодо заволодіння держмайном порушене у вересні минулого року.

Печерський райсуд Києва заарештував житловий будинок екс-заступника генерального прокурора Рената Кузьміна в Пущі-Водиці і заборонив будь-яким чином розпоряджатися цією нерухомістю. Про це йдеться в ухвалі суду від 17 червня.

Як пише видання "Наші гроші", будинок загальною площею 1068 к. м з підвалами, навісами і гаражем на 142 кв. м, розташований на вул. Вишгородській, 150 (Межигірське лісництво) біля будинку відпочинку "Пуща-Водиця".

Повідомляється, що, згідно з відкритим провадженням, службові особи ДУС, комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" та КМДА сприяли екс-заступнику генерального прокурора Ренату Кузьміну у будівництві житла на території КВ "Пуща-Водиця" ДУС, землі якої належать до земель рекреаційної зони, де зведення індивідуальних будинків заборонено.

Так у листопаді 2006 року Кузьмін отримав у користування будинок відпочинку "Пуща-Водиця", влітку 2008 йому надали дозвіл на капремонт будинку, зобов'язавшись вкласти в це мільйон гривень. А вже за місяць йому дозволили не тільки ремонтувати будинок, а й добудувати гостьовий будинок, лазні, альтанки з барбекю і встановити паркан.

Врешті-решт Кузьмін відремонтував будівлю "Пущі-Водиці" та звів свій маєток. В грудні 2010 цей маєток приватизував, а потім частинами подарував Лідії Шумаковій. Журналісти "Слідства. Інфо" раніше припустили, що це теща Кузьміна.

Фото: Наші гроші

Нагадаємо, щодо колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, що був при владі за часів Пшонки та Януковича, Генпрокуратура України розслідує кримінальні провадження за скоєння тяжких злочинів, що передбачають ув'язнення від п'яти років. Зокрема, за незаконне ув'язнення нинішнього генпрокурора Юрія Луценка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація