Суд заарештував одного з "тітушок", які нападали на активістів та журналістів під час Майдану

Суд заарештував одного з "тітушок", які нападали на активістів та журналістів під час Майдану

Фото: УНІАН

ГПУ повідомила затриманому про підозру.

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомив про підозру одному з "тітушок", який брав участь у нападах на активістів Майдану та журналістів 18 лютого 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Йдеться про події на вул. Липській, де "тітушки" переслідували і побили журналістів, та на перехресті вулиць Володимирської та Житомирської – там "тітушки" за попереднім зговором групою осіб вчинили замах на умисне вбивство мітингувальників.

29 вересня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У ГПУ нагадали, що за результатами розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів "тітушками" відносно протестувальників повідомлення про підозру отримали 14 цивільних осіб. Із них дев'ятеро перебувають у розшуку, обвинувальні акти відносно 5 осіб направлено до суду для розгляду по суті.

"Досудове розслідування стосовно організаторів та виконавців вчинених злочинів під час цих подій триває", - зазначили у Генпрокуратурі.

Нагадаємо, у ніч на 27 березня підозрюваний у видачі автоматів "тітушкам" для розгону Євромайдану Ростислав Заворотний вийшов із СІЗО, оскільки сплив термін утримання його під вартою.

Після цього ГПУ повідомила, що передала обвинувальний акт у справі Заворотного до Святошинського суду. За три місяці судді справу так і не розглянули. У зв'язку з цим Генпрокуратура пообіцяла звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з вимогою притягнути до відповідальності суддів, які затягували цю справу. 13 квітня суд повторно взяв Заворотного під варту.

"Тітушки" оскаржують рішення судів

"Тітушки" оскаржують рішення судів

Повʼязані теми:

Наступна публікація