Суддя Глущенко пояснила, звідки має Lexus вартістю у майже три річних зарплати

Суддя Глущенко пояснила, звідки має Lexus вартістю у майже три річних зарплати

Глущенко претендує на довічний суддівський статус.

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Яна Глущенко, яка претендує на довічний статус судді, розповіла кваліфікаційній комісії, звідки має Lexus 450 RХ за 700 тис. грн при річній зарплаті 269,6 тис. грн.

"Ми не живемо одним днем. Наша родина має заощадження", - так заявила Глущенко, передає кореспондент ТСН.

Авто суддів Апеляційного адмінсуду Києва зацікавило громадськість після розслідування Transparency International Украина та "Перша інстанція" про багатий судівський автопарк.

Комісія зауважила, що протягом кількох років поспіль у графі "доходи членів родини" Глущенко ставить прочерки і не дає відомостей. Аж потім в неї в декларації випливає новопридбана власність, джерела придбання якої жодним чином не відображені у офіційному звіті про доходи.

Окрім того комісія знайшла ще одну "білу пляму" у декларації судді – в документі є відомості про відчуження майна, і вказано лише половину суми, отриманої від продажу. Глущенко заявила, що частину коштів віддала своєму кредиторові – і має відповідну розписку.

Пояснення Глущенко поки не задовільнили членів кваліфікаційної комісії. Вони оголосили перерву у розгляді її питання "через необхідність проведення додаткової перевірки даних суддівського досьє". Серед 11 суддів, яких оцінювали сьогодні, окрім Глущенко ще одного суддю будуть перевіряти, одна суддя свою кваліфікацію не підтвердила, а восьмеро, за висновком комісії, "здатні здійснювати правосуддя у відповідному суді".

Якщо комісія не підтверджує статус судді – на нього чекає рік навчання і повторний іспит. Якщо ж і за рік іспити не здолає – тоді буде звільнений. Зазначимо, що люстраційну перевірку згідно закону "Про очищення влади" суддя Глущенко успішно пройшла – про це є дані на сайті її установи.

Нагадаємо, одіозна суддя Оксана Царевич також проходить кваліфікаційну комісію на отримання довічного суддівського статусу – її розгляд також відкладено. Безстроково, поки щодо неї не буде винесене рішення у справі переслідування "Автомайдану".

Кореспондент ТСН Тетяна Боковня

Повʼязані теми:

Наступна публікація