Суддя-"колядник" випустив книгу про правосуддя в Україні

Суддя-"колядник" випустив книгу про правосуддя в Україні

Фото: УНІАН

Колишній суддя у книзі виклав своє бачення майбутнього судової системи в Україні.

Екс-голова Львівського апеляційного суду Ігор Зварич, який відсидів 7 років за гратами за хабарництво представив свою нову книгу "Бананове правосуддя України".

Це вже третя книга, яка завершує його трилогію "Mein Kampf in Ukraine", повідомляє УНІАН.

"Бананове правосуддя - це рівень сучасного правосуддя в Україні. Ні більше ні менше", - розповів він.

За його словами, у книзі розповідається про започаткування та становлення адміністративної юстиції на теренах західної України у період 2006-2008 років, про роботу Львівського апеляційного адмінсуду та його місце і значення у системі правосуддя України. Також колишній суддя виклав своє бачення майбутнього судової системи в Україні.

"Я хочу достукатись до читачів, щоб він сам аналізував продукт і мав власну думку… У моїх книгах я намагався аналізувати і пропонувати шляхи… Я вважав, що мій досвід роботи у якості судді, на адміністративних посадах, перебування у тюрмах та надзвичайно велика кількість справ, які слухаються в судових інституціях, дає мені можливість показати варіанти виходу з патової ситуації судової системи України", - додав Зварич.

Книга "Бананове правосуддя України" була видана накладом 1 тис. примірників.

Нагадаємо, у грудні 2008 року ГПУ порушила кримінальну справу проти екс-голови Львівського апеляційного суду Ігоря Зварича за хабарництво. У ході обшуків у кабінетах і квартирах судді і його шести колег правоохоронці виявили та вилучили 1 млн доларів і 2 млн грн. Сам Зварич стверджував, що ці гроші принесли в його кабінет "колядники".

У вересні 2011 року суд засудив екс-суддю до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади судді строком на 3 роки з конфіскацією майна. 23 грудня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав так званий "закон Савченко", згідно з яким суди зобов'язані враховувати засудженим кожен день, проведений в СІЗО, як два дня відбуття покарання. Зварич провів у СІЗО більше трьох років, а загальний термін його утримання в ув'язненні склав 7 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація